Вистава «КІНО ТА НІМЦІ» у палаці «Україна»

Вистава «КІНО ТА НІМЦІ» у палаці «Україна»

Чорно-біла вистава. «Вони воскресли, щоб разом зняти кіно».
«Кіно та німці» - нова українська антреприза, синтез драми, кіно і музики. Виставу створено за мотивами кінохронік, щоденників та листів, а також п’єси Теа Дорн "МарЛені". 
Прем’єра вистави відбулася 13 жовтня 2014 року і отримала багато позитивних відгуків від глядача. Поруч із серйозністю тем, котрі висвітлюються у виставі, оригінальне, динамічне, захоплююче та  стильне видовище не залишає байдужим й захоплює найвибагливішого глядача. Перша прем’єра вистави була благодійною. Гроші було передано на лікування поранених в  АТО військових.
«Кіно та німці» - це сучасна та розумна вистава, котра легко сприймається та викликає бажання відвідати її знову.
Головні героїні вистави – відомі особистості. Німецька кіноактриса Марлен Дітріх і німецький кінорежисер Лені Ріфеншталь. Марлен – щира анти-фашистка, дружина єврея, Лені – улюблений режисер Адольфа Гітлера, яка зняла геніальний фільм про… з’їзд нацистської партії. Після того, як Гітлер здобув владу,  Дітріх назавжди залишила Німеччину й отримала американське громадянство. Велика кількість німців сприйняли її вчинок як зраду. Ріфеншталь залишилася в  Третьому Рейху, де зняла свої найвідоміші фільми. Після Другої світової війни, протягом 50 років її було позбавлено можливості знімати кіно. В той самий час, вона марно намагалася довести свою аполітичність і непричетність до злочинів нацистського режиму.
Десь в Нашому часі. Десь в Європі, два антагоністи зустрілися, щоб разом зняти фільм. Яка димна суміш вийде у вічних суперниць? І чому розмови двох старих німкень про життя, чоловіків, кіно і війну набули актуальності саме зараз?
Хочемо попередити Глядача про те, що зустріч двох кінодів ніяк не стосується сучасних привидів фашизму чи Адольфа Гітлера. Будь-які паралелі між персоналіями минулого, котрих згадують у виставі, та сучасними діячами – залишаються на совісті останніх. Ми  просто хочемо  розповісти про те, як воно бути великими жінками та знімати кіно у непростий час.
Ролі виконують:

Дітріх - Оксана Борбат ("Срібний журавель " за Головну жіночу роль у фільмі "Duburys" на Литовському кінофестивалі), 
Ріфеншталь – Юлія Гаврилова (ведуча радіостанції «Наше радіо»).
Третій персонаж вистави – Його Величність Екран, на якому ви зможете побачити фрагменти із найвідоміших фільмі за участю Марлен Дітріх і Лені Ріфеншталь,  а також кадри хронік, світлини їхніх друзів, коханців і  ворогів.
Режисер – Михайло Аугуст (актор театру Російської драми ім. Лесі Українки). 

Офіційний сайт: http://www.kino-i-nemki.com/
ЦІНА: 120-170 грн.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення