Вистава «Маленькі подружні злочини» у Театрі імені І.Франка

Вистава «Маленькі подружні злочини» у Театрі імені І.Франка

Вистава “Маленькі подружні злочини” створена за п’єсою відомого французького драматурга Еріка-Емануіла Шмітта. Його входження у світ театру було блискавично-тріумфальним: перша драматургічна спроба “Валонська ніч” (1991р.) поставлена Шекспірівським королівським театром, друга п’єса “Візитер” (1993 р.) удостоєна Мольєрівської премії 1994 р. у двох номінаціях: “Театральне відкриття” та “Кращий драматург”. У 1998 р. за п’єсу “Фредерік, або Бульвар злочинів” – друга Мольєрівська премія. У 2001 р. французька Академія присуджує авторові Гран-Прі. В його п’єсах виступають такі зірки, як: Ален Делон, Фанні Ардан, Поль Бельмондо, Даніель Дар’є, Омар Шеріф.

Абсолютне відчуття природи театру, віртуозність інтриги та діалогу, психологічна розробка персонажів та непередбаченість їхніх вчинків, своєрідність сюжету – і в той же час глибина філософських роздумів про людську сутність стали домінантою творчості Шмітта.

Розуміючи своєрідність авторського почерку, керівництво Національного театру імені І.Франка запросило до постановки цієї п’єси легендарного польського режисера Кшиштофа Зануссі, творчість якого не одне десятиліття є знаковою в багатьох країнах світу, кожна робота якого, чи то на телебаченні, чи то в кінематографі завжди відрізняється особливим світосприйняттям, вмінням відтворювати складність поліфонії життя, у звичному віднайти незвичне, повернути на мить довершеність Гармонії. На творчому рахунку К.Зануссі стрічки, що стали класикою світового кінематографа: “Смерть провінціала”, “Сімейне життя”, “Контракт”, “Рік спокійного сонця”, “Персона нон грата” та інші. Його праця відзначена численними Міжнародними нагородами в багатьох країнах.

 Історію любові-ненависті двох неординарних особистостей розіграють зірки Національного театру імені І.Франка Ірина Дорошенко та Олексій Богданович.
Купити квитки можна на сайті Театру: http://ft.org.ua/ukr/spectacle/47?bt=305

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення