Вистава Молодого театру «Синій автомобіль»

Вистава Молодого театру «Синій автомобіль»

Молодий театр, Мала сцена.
Ярослав Стельмах. СИНІЙ АВТОМОБІЛЬ. 
Трагікомедія на 1 дію. 
РЕЖИСУРА та СЦЕНОГРАФІЯ – Ігора СЛАВИНСЬКОГО
БАЛЕТМЕЙСТЕР – Анжела БОРИСОВА
МУЗИЧНЕ ОФОРМЛЕННЯ /платівки/ Ендрю Ллойд Вебер

ДІЙОВІ ОСОБИ ТА ВИКОНАВЦІ:
А - Заслужений артист України Олексій Вертинський
Виставу поставив Ігор Славинський, актор і режисер, відомий телеведучий (програми "На добраніч, діти!" та "День варенья", ТРК "Гравіс", УТ-1). В основі спектаклю – п’єса одного з найпопулярніших українських сучасних драматургів - Ярослава Стельмаха. Це своєрідна сповідь автора про те, як непросто бути творчою людиною, як важко іноді народжуються звичайні слова, з них речення, а з речень - твори, які потім стають книгами, що інколи недбайливо покриваються пилом на бібліотечних полицях. Життя письменника - штука тяжка, але водночас страшенно цікава. Усі складності характеру такої творчої особистості з успіхом демонструє добре відомий киянам актор Олексій Вертинський. Виступаючи у ролі "А" - єдиного героя цієї моновистави - артист тримає глядача у цікавості і напрузі з першої до останньої хвилини, розповідаючи у короткому спектаклі про довге і змістовне життя свого персонажа.

Про автора. Ярослав Михайлович Стельмах (1949-2001). Народився у м.Києві в сім’ї відомого класика української літератури Михайла Стельмаха. Драматург, кіносценарист, прозаїк, перекладач. Закінчив у 1971 році Київський інститут іноземних мов, у 1981 році – Вищі літературні курси у Москві. Автор 25 оригінальних п’єс, 15 інсценівок, 20 перекладів, 8 кіносценарієв. Заслужений діяч мистецтв України. Лауреат Державних премій ім.І.Котляревського та ім.Лесі Українки. Його п’єси широко представлені в репертуарі театрів України. Тільки в 2000 році відбулося 12 прем’єр. За підсумками Всеукраїнського Тижня кращих вистав за п’єсами сучасних українських драматургів Я.Стельмаха названо “Кращим драматургом України 2000-го року”. Його життя трагічно обірвалося на творчому злеті, але п’єси, написані Ярославом Стельмахом і досі є фаворитами репертуару українських театрів.

Про актора. У 1997 році Олексій був зарахований до трупи Молодого театру і після першої ж роботи у виставі “Дон Жуан”, посів місце ведучого актора Молодого театру.
Олексій надзвичайно талановитий гострохарактерний актор, його творчість відзначається пошуками правди і нових театральних форм вираження, тяжінням до полярних сценічних жанрів, багатогранною синтетичною формою відображення матеріалу, любов’ю до характерної деталізації образу, вмінням імпровізувати не змінюючи авторського тексту та вистроєної режисером мізансцени .
Це людина, яка народилася, щоб бути Актором.
Кожна його нова роль на сцені Молодого театру є мистецьким явищем у театральному житті Києва. Жодна його робота не залишається без відгуків у пресі.
Його люблять глядачі, режисери, колеги, театрознавці.
Квитки можна придбати на: http://parter.ua/ua/calendar/2015-09-22/4018.html

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення