Вистава-мюзікл "Едіт Піаф. Життя в кредит" у Театрі імені І.Франка

Вистава-мюзікл "Едіт Піаф. Життя в кредит" у Театрі імені І.Франка

Національний академічний драматичний театр імені І.Франка презентує прем’єру - мюзикл «Едіт Піаф. Життя у кредит», що його створили відомий український поет та драматург нар. арт. України Юрій Рибчинський та композитор Вікторія Васалатій. Ім’я Юрія Рибчинського є знаковим для українського мистецтва, адже у його творчому доробку пісні, які давно й поправу увійшли до кращих здобутків національної культури. Вони прикрашають репертуар Софії Ротару, Тамари Гвердцетелі, Олександра Малініна, Валерія Леонтьєва, Таїсії Повалій.
З театром імені І.Франка його пов’язує плідна співпраця. У 90-х роках його рок-опера «Біла ворона», що він створив із композитором Г.Татарченком у постановці С.Данченка з тріумфом була прийнята на сценах Польщі та Австрії. Для Вікторії Васалатій, яка виступає в цій роботі не лише композитором, а й головною виконавицею, ця зустріч із мистецтвом провідного колективу стала дебютом. Режисер-постановник вистави засл. діяч мистецтв України Ігор Афанасьєв – митець, який у 80-х роках створив на сцені франківців ряд яскравих вистав, що увійшли до літопису української сцени: один з перших мюзиклів в Україні «Конотопська відьма» Г.Квітки-Основ’яненка, «Бунт жінок» - Н.Хікмета, «Дім, в якому переночував бог» Г.Фігейредо, «Ревізор» за М.Гоголем, що його створив І.Афанасьєв у 2003 р. у 2004 році з успіхом був прийнятий на гастролях у США.
Сценографом виступає ще одна легендарна особистість - Валентин Козьменко-Делінде автор вистав, які у 80-х роках відкрили для українського кону нову театральну естетику: «Сон літньої ночі» У.Шекспіра, «Прощання в червні» О.Вампілова, «Кар’єра Артура Уї» Б.Брехта, сьогодні у репертуарі театру вистави режисера «Ромео і Джульєти» У.Шекспіра та «Одруження№ М.Гоголя.
Своєрідність постановки вистави «Едіт Піаф» полягає у самому задумі творців: у п’єсі йдеться про «народження» Піаф – співачки. У метафоричній, суто театральній формі пропонується музична оповідь про початок її великої й трагічної долі.
Глядачі стануть свідками історії першого кохання і першого тріумфу великої французької співачки. Потраплять в атмосферу французького шансону початку 20-го століття, почують неповторну магнетичну музику, заради якої Едіт Піаф зреклася усіх земних благ, і яка перетворила її на світову легенду.
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення