Вистава Театру російської драми імені Л.Українки «Скрізь один»

Вистава Театру російської драми імені Л.Українки «Скрізь один»

Сценічна композиція Михайла Резніковича.
Вистава без антракту. Тривалість 1 год 20 хв.

Постановка - Михайло Резнікович.
Режисер - Дмитро Морозов.
Композитор - Олександр Шимко.
Балетмейстери - Ольга Голдіс, Максим Пекний

Мало з тих, кому випало безсмертя, досягли його такою дорогою ціною, як Тарас Шевченко. Доля не шкодувала для нього найжорстокіших випробувань і страждань. Прожив Шевченко лише 47 років, з них двадцять п'ять - у кріпосному рабстві, десять - у солдатчині і засланні. А що залишилися - воюючи з стражданнями, хворобами, плекаючи несправджену мрію про створення сімейного вогнища, елементарного затишку у власному будинку - маленької хатці на батьківщині.

У нинішньому театральному трактуванні, всупереч багаторічному хрестоматійному, заїждженому деклараціям і уявленням, гармонійно переплітаються мотиви життя Поета і Художника: творчість, любов, розчарування, каяття, ненависть, здивування, популярність і забуття, прагнення осягнути все і вся ...

«...Вистава про долю талановитої людини, що потрапила під жернова системи. З одного боку, вона викувала його талант, з іншого - понівечила його життя. Це і Шевченко, і не Шевченко, не тільки Шевченко.
В основі - всі тексти, усі вірші Т.Г.Шевченка та спогади про нього. Але він був дуже різним. І слабким, і сильним, і добрим, і несправедливим.
 ... У кожного свій Шевченко, як і у кожного - свій Пушкін. У нас - ТАКИЙ!..» (М. Резникович).

Дійові особи та виконавці:
Від імені Тараса Шевченка: Віктор Алдошин, Петро Панчук
коментатори: Станіслав Бобко, Юрій Дяк та інші.
ЦІНА: 20-90 грн.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення