Виставка "50 українських винаходів, які Україна подарувала світу"

Виставка "50 українських винаходів, які Україна подарувала світу"

3 вересня в галереї Second Floor Art Center (другий поверх Адміністрації Президента) відкрилась виставка«50 українських винаходів, що змінили світ». Тут можна детальніше дізнатись про знакові винаходи співвітчизників та помилуватись їх художніми інтерпретаціями. 
На виставці будуть представлені роботи художників дизайн-студії «Direct 96», що розповідають про найвизначніші винаходи українців, які змінили планету і за якими Україну знають у світі.

До цього проект був презентований у Вашинґтоні, за словами глави адміністрації  Шимківа, американці були неабияк здивовані тим, як багато винаходів дала світові Україна. «Усі думали, що це американські винаходи, а виявилося, що українські, Я хотів би, щоб українці, відвідуючи музеї за кордоном і дивлячись, наприклад, на гасову лампу, пишалися цим. Цей винахід приніс світло, а придумали його в Україні».

Виставка «50 українських винаходів, що змінили світ» уже третя в галереї Second Floor Art Center.
Попередня експозиція «16» складалася із 16 фотопортретів героїв-учасників АТО. Із травня на ній побували понад 2 000 відвідувачів у рамках програми екскурсій у вихідні дні. Тепер «16» у розширеному форматі побачать відвідувачі конференції Yalta European Strategy, а далі її чекають аеропорт «Бориспіль» і ключові майданчики Європи та світу.

Детальніше про виставку: На виставці в художній формі представлені 50 історій українців, які зробили наукове відкриття або розробили технологію в тій чи іншій сфері людської діяльності. Наприклад, такі як пересадка рогівки ока від донора, яку здійснив український лікар Володимир Філатов у 1912 році, або розробки українських вчених в космічній галузі, як за радянських часів, так і сучасні.
Відвідати виставку можна в суботу та неділю за попереднім записом на сайті Адміністрації Президента.

 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення