Невигадані історії - Виставка авторської ляльки Ярослави Рассаднікової

Невигадані історії - Виставка авторської ляльки Ярослави Рассаднікової

Виставка авторської ляльки Ярослави Рассаднікової «Невигадані історії»! 

2 грудня 2021 року о 16. 00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка авторської ляльки Ярослави Рассаднікової «Невигадані історії».

Виставкова експозиція презентує понад 25 авторських ляльок київської мисткині, виконаних із полімерної глини, пап’є-маше та текстилю. Переважно це казкові герої – «Арлекін і Коломбіна», «П’єро», «Шляпник і Ко» та інші, створені у власній інтерпретації. Поряд з казковими героями представлені також і персонажі художніх творів – Тев’є-молочник, Діва Плавалагуна. Серед експонатів є фантазійні та філософські твори – «Музика відображення душі», «Плинність часу» тощо.

Ярослава Рассаднікова працює з авторською лялькою тринадцять років. Художник-модельєр за фахом, майстриня власноруч виготовляє одяг та аксесуари для ляльок, використовуючи різні матеріали – вовну, шкіру, бісер, напівкоштовні камені. Ескізи своїх творів авторка малює рідко, адже, за її словами, лялька народжується такою, якою хоче.

Особливість творчості Ярослави Рассаднікової в тому, що всі образи, які вона створює, зовсім різні. Єдине, що їх об’єднує – це досконале виконання і схожість її авторських ляльок на живих істот. 

Ярослава Рассаднікова народилася в місті Краматорськ у 1980 році в сім'ї художників. Нині мешкає і працює в Києві. За професією художник-модельєр, модний дизайнер. За слова авторки, ляльок майструвала з дитинства з різних ганчірочок, кульбаб та іншого підручного матеріалу.

2019 році українська лялькарка увійшла до трійки переможців престижної премії Hannie Sarris Dutch and Belgian institute of DollArt.

Виставка триватиме до 23 січня 2022 року.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення