Consumerism минулого століття: від клатчей  до ридикулей - Виставка

Consumerism минулого століття: від клатчей до ридикулей - Виставка

Виставка «Consumerism минулого століття: від клатчей  до ридикулей» доповнена оригінальними старовинними чемоданами та саквояжами з колекції сестер Наталії Степанової та Ірини Хаджинової продовжено до 15 серпня в Музеї Історії Туалету

Історія чемоданів цікава та захоплююча…

До ХІХ ст. подорож, особливо далека подорож, не була найприємнішим заняттям, скоріше – навпаки. Важкі сундуки-скрині, нав’ючені тварини і цілий потяг карет супроводжував подорожуючих. З собою в дорогу брали чи не пів будинку. Скрині мали похилу кришку, щоб з них стікала дощова вода.

В середині ХІХ ст.. переїзди стають постійними супутниками людини. Для подорожей все частіше обирають потяги, а у ХХ ст.. – автомобілі. Скрині перестають бути зручними для перевезення речей. В широкий вжиток входять невеликі сумки для подорожей «сак-де-вояж» з тканини. Саквояжі шили зі старих килимів, прикрашали їх – відображаючи свою власну творчість. Але саквояжі не тримали форму і речі в них сильно м’ялися.

Революційним став виріб Louis Vuitton, який мав плоскі тверді кришки - чемодан. Чемодани легко розміщувались на полицях потягів один на один, а речі в середині них зберігалися краще. 

Прикраси на валізах теж мають свою історію. Особисті валізи знатних вельмож прикрашалися їх гербами. Перші саквояжі та сумки ставали проявом індивідуальності та майстерності рукодільниць. Натомість, після збільшення кількості подорожуючих виникла проблема з крадіями, які були ласі поцупити валізу більш заможної людини. Ця причина знеособлює чемодани. Всі чемодани стають однаковими і відрізняються лише бирками на них.

На нашій виставці ви побачити чемодани і саквояжі, сумки, сумочки, клатчі, ридикюлі, кожен з яких має свою індивідуальність!

Музей Історії Туалету запрошує всіх до подорожі по історії модного аксесуару для щоденних і довготривалих подорожей! Вхід на виставку вільний.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення