Виставка «Геометрія просвітлення»

Виставка «Геометрія просвітлення»

Всі анонси від: МВЦ "Музей історії Києва"

З 17 січня у Музейно-виставковому центрі «Музей Історії Києва» діє виставка «Геометрія просвітлення», де представлені твори живопису Psychotronic art Андрія Сідерського, акцентовані гротескною пластикою Богдана Андрійцева.

У випадку мистецької практики Андрія Сідерського йдеться не просто про певну художню «оптику» — «особливий погляд» митця, але про потужну медитативну оптику. Адже Сідерський відомий в світі майстер йоги із майже 40-річною практикою, що народився та працює в Києві. Сідерський вже понад 13 років створює картини в жанрі абстрактного живопису, у напрямку, названому ним Psychotronic art (Психотронне мистецтво). 

Важливий ракурс на його художню практику розкривається завдяки професійному дослідженню знавця сакральних текстів Індійського субконтинента, арт куратора, колекціонера та есеїста Аджіта Мукерджі «Yoga Art» (вид. у 1975 році) про візуальне мистецтво, створюване практиками йоги: «Все єдине… Реальність одна, іншої не існує. Усвідомити через внутрішнє уявлення, сприйняти єдність всіх речей, об'єднуючи себе з Собою, суб'єкта з об'єктом, нуль з нескінченним, інтуїтивно зрозуміти це вище знання — мета йоги і її мистецтва».

Представлені на виставці твори об’єднує те, що вони з’явилися переважно протягом 2013-2016 років, у часі і просторі усвідомлення кризового та водночас еволюційного, проривного моменту.

«Геометрія Просвітлення» — це характеристика основного елементу виставки — унікального простору, який відтворюється Сідерським в певному місці, в певний час і через певні інструменти.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення