Виставка ікон "Початок" в Музеї Івана Гончара

Виставка ікон "Початок" в Музеї Івана Гончара

Всі анонси від: MariyaPavelkoGallery

1 квітня у Києві, в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» (вул. Лаврська, 19)  відкриється виставка ікон сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (м. Миколаїв). Виставка має назву «Початок».
Спочатку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог (Ів. 1:1). Цими словами розпочинається євангельський уривок, що звучить на Великодній літургії. Воскресіння Христове є початком нашого шляху до Небесного Єрусалиму. Весна є точкою відліку нової віхи життя, що сповнена надією на краще, перемогою життя над смертю. Пам’ятаючи про це, родинна майстерня присвятила саме цій події виставку своїх робіт. 
До експозиції увійшли близько 100 творів, що виконані у різноманітних техніках: яєчної темпери, фрески, ікона на камені.

 Велику частину  складають ікони в техніці гарячої емалі.
Ця техніка не є традиційною для іконопису, але її художня виразність надихнула іконописців до створення багатьох творів. 
Найцікавішим експонатом миколаївські майстри вважають «Тайну вечерю»  – роботу, що поєднала в собі глибокий зміст цього сюжету, осмислений багатьма поколіннями християн та незвичні для іконопису матеріали – гарячу емаль, кольоровий метал. 
Родзинкою виставки стане презентація спільного проекту іконописної майстерні «Небо на землі» та прИкрасної майстерні «Маковія». Це хрестики, прикрашені гарячою емаллю, від майстрів  «Небо на землі», оздоблені вишуканим  намистом  від «Маковії».

Іконописці «Небо на землі» наголошують на унікальності такого виду мистецтва, як іконопис. Ікона, являючись однією з основних святинь християнського світу, є також і твором мистецтва та посідає особливе місце в сучасному культурному процесі.   
Майстри «Небо на землі» бажають  всім відвідувачам доброї мандрівки на шляху «світлої печалі» - Великого Посту.  Кінцем цього шляху  і є духовна весна та початок спасіння – Світле Христове Воскресіння. 
Христос Воскрес! 
Оганізатор MariyaPavelkoGallery

Спонсор проекту адвокатське об’єднання «Кунденко, Попович і партнери».
Інформаційна підтримка Радіо «ЕраFM»

Відкриття виставки відбудеться 1 квітня в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара»( вул. Лаврська, 19)  о 17.00. 
Виставка триватиме до  5 травня. 
Музей працює з 10.00 до 17.30. 
Вхід в музей: дорослим – 30 грн., дітям -  9 грн. 
Куратор Марія Павелко: +38 066 155 92 37, [email protected] , www.pavel-ko.net

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення