Виставка "Істини вина" в музеї Ханенків

Виставка "Істини вина" в музеї Ханенків

Всі анонси від: Музей Ханенків

Назву виставки навіяв знаменитий латинський афоризм In vino veritas, in aqua sanitas («Істина у вині, але здоров'я – у воді»). Тільки від доби античності вже збігло стільки води (й алкоголю!), що тепер нам доступно незрівняно більше різних «істин вина», ніж знали давні греки з римлянами.

Виставка «Істини вина» знайомить із тим, як інтенсивне й вельми суперечливе ставлення людини до алкоголю відобразилося у мистецтві Європи, Азії, а також, в окремих випадках, і України – важливого перехрестя декількох цивілізацій. 

Зібрання Музею Ханенків налічує сотні творів, які прямо чи опосередковано відбивають тему «людина і вино». Експонати, дібрані до виставки, презентують широку панораму дотичних до цієї теми почуттів, 
переживань, ідей, норм і ритуалів, вироблених різними культурними традиціями і віддзеркалених митцями. 

Переважну більшість предметів виставки складають твори декоративного мистецтва. Передусім, це посуд для вина, який безпосередньо представляє хмільні традиції та найкраще показує те, чого людство прагнуло від алкоголю. Йдеться про переживання і прагнення задоволення щастя, досконалості, любові, приязні. Що за історії розповідають нам сліди ужитку цих предметів?

Вартість вхідного квитка на виставку:
20 грн дорослі
10 грн студенти
5 грн школярі та пенсіонери.

Подробиці
за посиланням

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення