Виставка картин художника Віталія Алікберова "БІЛЯ ДЖЕРЕЛА"

Виставка картин художника Віталія Алікберова "БІЛЯ ДЖЕРЕЛА"

Всі анонси від: БФ "Алікберов Віталій Мурсалович", арт куратор Ніна Бурневіч

БФ «Алікберов Віталій Мурсалович» та арт-куратор Ніна Бурневіч представляють виставку живопису Заслуженого художника України В. М. Алікберова. До експозиції включено більше 60-ти творів живопису та графіки різних років.
Художній світ Алікберова - не тільки світ кольору і форми. У першу чергу це світ пульсуючої думки і музично звучного слова. Віталій Алікберов - художник, поет, педагог. Розмірковуючи про Його творчість можна сказати, що це не просто майстер, знайомий з традиціями класичної та з досягненнями сучасної живопису - за своєю першою і початкової суті він - Мислитель, що воліє осягнутипершоджерела світу.
Творчість Алікберова - особливий приклад відносин між філософією і мистецтвом, коли людина мисляча вибирає як засоби вираження своїх ідей не мову абстрактних понять, а живопис. У творчості Алікберова це відбувається настільки органічно, що виникає своєрідний феномен філософії без дискурсу, філософії спочатку втіленої в художніх полотнах.
Біблійний мудрий сюжет. Небесні перевтілення і казкові галявини. Водокрут, що нагадує про неминучий кінець світу, і зачудований старий дуб над сивою прірвою, огорнутою мінливим серпанком. Контрасти світла й тіні лише підкреслюють ніжність врівноваженого тону картини, а колористична гармонія будується за шкалою світлих кольорів. Рідкісне за красою пізнавання і вдосконалення світу. Цілісний і ясний притулок для душі…
Ще одним даром Віталія Мурсаловіча була здатність передавати свій світогляд та професійні навички своїм учням. Як викладач Одеського художнього училища ім. Грекова він залишався на висоті свого художньої Творчості, творячи вже не тільки Образом, але й Словом, і виховав плеяду живописців, скульпторів і графіків, чиї роботи відомі далеко за межами України.
Експозиція дозволить простежити творчий шлях автора, починаючи з найперших його кроків у мистецтві. 

** Віталій Алікберов (1944-2014) - заслужений художник України, Лауреат премії ім. В.І. Вернадського, член Національної спілки художників України.
Народився 2 вересня 1944 року в с. Цапівка, Вінницької області; батько-лезгин, мати – українка. Вчився у сільській школі. Малювати почав самоуком. Фахову освіту здобув спочатку в Одеському художньому училищі ім. М. Б. Грекова, потім в Київському державному художньому інституті (зараз - Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). Більше 25 років викладав в Одеському художньому училищі ім. М. Б. Грекова. З 1994р. працює російсько-українська культурно-просвітницька програма «Живопис Віталія Алікберова» за підтримки ГО «Інтелектуальний форум».
Твори Віталія Алікберова знаходяться в колекціях державних музеїв і галерей багатьох країн світу, в тому числі в Музеї Гуггенхайма в Нью Йорку. 

Відкриття відбудеться: 29 жовтня 2015 о 17.00.
Виставка триватиме з 29 жовтня до 8 листопада 2015 року.
Адреса галереї: НСХУ, м.Київ, вул. Січових Стрільців (Артема), 1-5, 3-й поверх.
Арт-куратор Ніна Бурневіч, довідки за тел.: (050) 888-89-34, [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення