Виставка «МОДЕРН — ЕПОХА ЖІНОЧНОСТІ»  в Музеї історії Києва

Виставка «МОДЕРН — ЕПОХА ЖІНОЧНОСТІ» в Музеї історії Києва

 

У зв’язку з побажаннями відвідувачів та великою зацікавленістю громадськості проект «Модерн — епоха жіночності», підготовлений Музеєм історії міста Києва у співавторстві з Музеєм історії моди Марини Іванової, продовжено до 20 вересня 2015 року.
Проект «Модерн — епоха жіночності» відкриє неймовірний світ моди періоду 1890-1930 рр., який в історії називають Belle Epoque — «прекрасна епоха» — чи Модерн. Мода цього періоду відзначається еклектичністю, сплетінням воєдино різних стилів, різноманітністю розкішних легких тканин — шовку, шифону, мусліну, тюлю. 
При створенні проекту було зроблено акцент саме на зібранні з Музею історії моди Марини Іванової, яке формувалося впродовж 30 років. Як відомо, на сьогодні у Музеї знаходиться понад 100 справжніх історичних костюмів та декілька сотень аксесуарів (Україна та Західна Європа, Америка кін. XVIII — поч. XX ст.). Протягом останніх чотирьох років колекцію Музею було показано на тимчасових виставках, зокрема: Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків (м. Київ, 2011 р.), Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького (м. Львів, 2012 р.), Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва (м. Київ, 2012 р.), Донецькому обласному художньому музеї (м. Донецьк, 2013 р.), Київському планетарії (м. Київ, 2013), Арт-центрі Я. Гретера (м. Київ, 2014 р.).

Але проект «Модерн — епоха жіночності» у Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відрізнятиметься від інших виставок тематично. Його окрасою стануть бальна накидка з візерунком у вигляді папоротника та візитна сукня небесно-блакитного кольору, оздоблена ірландським мереживом 1910 року (з родини Іванових). Вперше відвідувачі зможуть познайомитися з перлиною музейного зібрання Музею історії моди — «дитячою кімнатою» — колекцією дитячих іграшок, ляльок та їхнього вбрання, велосипедів, колясок тощо.

«Коли з’явилися дитячі костюми хотілося, щоб біля них щось стояло — велосипедики у вигляді конячок. Наприклад, у мене є качалочки, колясочки 1890 року. А туди хочеться посадити ведмедика чи ляльку. І ми почали робити дитячі кімнати, де багато іграшок. Це завжди приваблює людей», — говорить   ідейний натхненник та ініціатор експозиції Марина Іванова про формування «дитячої кімнати».
Вартість: Будні – 40 грн (дорослий), 20 грн (пільговий) Вихідні – 50 грн (дорослий), 20 грн (пільговий).
Т. (044)5202825.

Адреса: Київ, вул.Б.Хмельницького, 7, (станція метро «Театральна»).
Режим роботи: понеділок: з 11.00 до 16.00 (каса до 15.00), вівторок — неділя: з 11.00 до 19.00 (каса до 18.00).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення