Олександр Дец. Творчість до та під час війни. 2014 – 2023 - Виставка

Олександр Дец. Творчість до та під час війни. 2014 – 2023 - Виставка

Виставка «Олександр Дец. Творчість до та під час війни. 2014 – 2023»

З 12 травня у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва  виставка «Олександр Дец. Творчість до та під час війни. 2014 – 2023». Основу експозиції складають графічні роботи, створені за час повномасштабного вторгнення роії в Україну. Більша їх частина з’явилась саме в період з 5 березня по травень 2022 року.

За словами автора, графічні плакати створювались під впливом подій, що відбувалися тоді в Україні в режимі реального часу. Умовно ілюстрації можна поділити на кілька окремих серій: «Герої війни», «Антигерої», «Патріотичний арт» та «Звернення за допомогою ілюстрацій».  

За березень-травень 2022 року художник виконав близько 300 тематичних робіт, працюючи по 18 годин на добу. «Ця творчість була моїм внутрішнім переживанням тих подій, підтримкою, протестом, зверненням до міжнародної громадськості. Моє життя, як і життя мільйонів українців, кардинально змінилось», – ділиться Олександр Дец.

Експозицію виставки доповнюють футболки, світшоти та сукні з авторськими малюнками. Особливої уваги заслуговує серія «Герби» – футболки із зображенням тризуба.

Також на виставці представлено сукню із зображенням класичного для українського народного мистецтва сюжету  «Козак Мамай». Ця сукня зберігається в колекції музею з 2017 року.

Одна з найулюбленіших тематик художника – «Панди». Кожна з них, втілена автором на тканині, має свій характер, виражає певні емоції, закликає задуматися про цінності. Панда стала символом митця, її зображення прикрашає логотип бренду.

Олександр Дец – український художник та дизайнер, який створює малюнки безпосередньо на тканині. У 2009 році заснував бренд одягу ALEXANDER DETS.

Виставка триватиме до 11 червня 2011 року.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення