Виставка «Поляки і німці. Історії діалогу»

Виставка «Поляки і німці. Історії діалогу»

Всі анонси від: НМІУ

20 жовтня, у четвер, у Національному музеї історії України (НМІУ) відбудеться відкриття виставки просто неба «Поляки і німці. Історії діалогу», організаторами якої є Польський Інститут у Києві та Посольство Федеративної республіки Німеччина в Україні.

Виставка «Поляки і німці. Історії діалогу» виникла на основі постійної експозиції під відкритим небом «Відвага і примирення», яка розташована у Кшижовій біля Свідниці (Республіка Польща) й підготовлена з нагоди 25-річчя Богослужіння Примирення.

Виставка присвячена історичному примиренню двох великих європейських націй: польської та німецької, котрі попри складну історію взаємовідносин врешті змогли досягти порозуміння.

12 листопада 1989 року, через три дні після падіння Берлінської стіни, у Кшижовій відбулося Богослужіння Примирення за участі Тадеуша Мазовецького, першого некомуністичного прем’єра Польщі, та Гельмута Коля, канцлера Німеччини, яка саме об’єднувалася, службу відправив опольський єпископ Альфонс Носсола. Нині жест обох голів урядів сприймається як символ польсько-німецького примирення.

Також у межах відкриття виставки голова Фундації «Кшижова» для Європейського примирення Рафал Борковський прочитає публічну лекцію «Польсько-німецьке примирення на прикладі діяльності фундації «Кшижова».
Виставка діятиме впродовж 20 жовтня – 20 листопада 2016 року.

Відкриття в четвер, 20 жовтня, о 14:00 за адресою: вул. Володимирська, 2.

Вхід вільний.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення