Виставка реставраторів Ars Longa

Виставка реставраторів Ars Longa

Всі анонси від: Музей Ханенків. Khanenko museum

Новий довгостроковий виставковий проект «Ars longa: реставратори та реставрація» покликаний розкрити громаді величезну роль українських реставраторів у збереженні та відновленні унікальної колекції світового мистецтва Музею Ханенків.

Відомий латинський афоризм «Ars longa, vita brevis» (у дещо вільному перекладі: «Життя коротке, мистецтво вічне») найкраще висловлює зміст і мету співпраці музейників та фахівців Національного реставраційного центру – всупереч невмолимій дії часу зберегти та передати нащадкам безцінні культурні скарби.

Перша виставка проекту представляє відреставровані твори живопису і графіки  країн Азії.

Кураторка виставки Галина Біленко: «На виставці глядачі побачать перлини  мистецтва Азії, серед яких гравюри всесвітньо відомих японських майстрів Хокусая і Хіросіге, твори китайського живопису 18-19 століть та іранської мініатюри 17 століття. Китайські народні картинки няньхуа, що віщували щастя на Новий рік, за традицією щороку спалювалися, а тому їхні взірці 19 століття є сьогодні рідкісними. 

Надзвичайно складною була робота реставраторів з відновлення китайської настільної ширми 19 століття із зображенням даоських божеств. Це стосується і буддійських ікон танка – з огляду на особливості техніки виконання, їхнє відновлення стало серйозним викликом для сучасних реставраторів».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення