Серж Лифар. Політ Ікара - Виставка

Серж Лифар. Політ Ікара - Виставка

18 травня 2021 року Національний музей історії України (МІСТ) відкриває виставку «Серж Лифар. Політ Ікара». 15 квітня виповнилося 116 років від дня народження видатного французького танцівника і хореографа Сергія Лифаря. Через карантинні обмеження відкриття виставки, якою музей вшановує пам’ять великого митця, було перенесено на місяць.  

Вимушено покинувши Київ майже 100 років тому, українець Сергій Лифар здобув всесвітню славу у Парижі. Він злетів до вершин: став жаданим гостем на перших сценах світу, ним захоплювались і називали богом танцю. Але всесвітньо відомий Ікар не долетів до України. Його мрія про виступ на Батьківщини так і не здійснилася.

Виставкою «Серж Лифар. Політ Ікара» Національний музей історії України прагне популяризувати ім’я видатного киянина. Колекція митця, що зберігається в музеї, – близько 1500 одиниць, містить унікальні пам’ятки, які розповідають про його непросте життя та творчий злет. На виставці будуть представлені балетна туфелька, яку пошила мама для юного Сергія, листування з родиною 20–30х рр.  ХХ ст., фото та театральні програми виступів трупи С. Дягілєва, виготовлений Коко Шанель костюм Аполлона, до  балетної постановки «Аполлон Мусагет», елементи костюму Ікара до славетної постановки Сержа Лифаря, міжнародна нагорода в галузі хореографії «Oscar de la dans»  та багато інших. 

Ця виставка є вшануванням пам’яті та своєрідними оваціями Сергію Лифарю у Києві, його рідному місті, про які він мріяв, але так і не почув за життя.

Куратор виставки Олена Іванова – завідувач відділу тимчасових експозицій Національного музею історії України.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення