Виставка "Світ творчості Рабіндраната Тагора" в музеї В.та Б.Ханенків

Виставка "Світ творчості Рабіндраната Тагора" в музеї В.та Б.Ханенків

Виставка «Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху…» 
Рабіндранат Таґор – диво-людина, «Леонардо Да Вінчі» сучасної Індії. Поет, письменник, філософ, драматург, есеїст-публіцист, композитор, соціальний реформатор, освітянин, художник, актор та перший неєвропейський лауреат Нобелівської премії з літератури. Таґор єдиний поет у світі, вірші якого стали гімнами одразу двох країн після здобуття ними незалежності – Індії 1947 р. та Бангладешу 1971 р. Поза сумнівом можна сказати, що без Шевченка не було б України, без Таґора не було б сучасної постколоніальної Індії.
Виставка Рабіндраната Таґора – це не просто картини. Це і фото, і цитати та афоризми з його робіт. Весь час лунатиме музика й пісні Таґора у виконанні артистів на різних інструментах.

«До малювання Таґор дійшов навпомацки, малюючи різні візерунки на своїх рукописах. Ці перші каліграфії майстра багатьох вражають. Лише після 68 року свого життя він почав частіше малювати, вивчив деяку техніку і став дуже шанованим художником у світі. Його перша виставка відбулася у Парижі, потім роботи експонувалися у музеях Нью-Йорку, Японії, Аргентини, Берліні та інших містах і країнах. Таґор вже був Нобелівським лауреатом з літератури, але зрозумів, що через малюнки він наближається до людей швидше, адже поезії та інші його твори потребують перекладу. За роки незалежності в Україні обізнаність про Таґора не збільшилася, навпаки, багато, хто взагалі не знає про нього, – розповідає Мрідула ГОШ, один із ініціаторів Центру Таґора, голова правління Східноєвропейського інституту розвитку. – Тому ми почали цей проект для популяризації творчості Таґора та поширення ідеї гуманізму. Перша виставка відбулася у Рівному, Житомирі, Вінниці та у Хмельницькому. А тепер він втрете у Києві.»

Ця виставка – територія переосмислення призначення людини, її прагнення бачити і жити у таких умовах, «де душа живе без страху…». Цими словами розпочинається один з найвідоміших віршів Таґора.
Всіх охочих доторкнутися до частинки духовної Індії чекаємо з 14-го липня в виставочному залі азійської експозиції музею.
Вартість квитка 20 (дорослі), 10 (студенти), 5 грн (пенсіонери та школярі).
Замовлення екскурсій та довідки: +38 (044) 235-32-90.
ГОДИНИ РОБОТИ МУЗЕЮ:
 ср, чт, пт, сб, нд - 10:30 до 17:30; пн, вт - вихідні 
Сторінка події

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення