Туалетне антимистецтво - Виставка

Туалетне антимистецтво - Виставка

Під час карантину в мережі з’явився колоритний арт-челендж по створенню "живих" картин Великих художників вдома з підручних засобів.

Музей Історії Туалету вирішив не стояти осторонь і "оживити" картини за допомогою сантехніки.

Для створення нових "шедеврів" Музей Історії Туалету обрав невипадкові сюжети. Їх всіх об’єднує тема інтиму пов’язана з тим, що зазвичай роблять люди в "кімнатах без вікон". Така тема цікавила художників в різні епохи. Туалетна тема ставала філософією, сатирою, гротеском, інтимом, формою чи самовираженням.

Використавши антимистецтво Музей Історії Туалету доповнив уріналами, біде, унітазами, умивальниками картини Ієроніма Босха Пітера Брейгеля (Старшого), Пітера Брейгеля (Молодшого), Луї-Леопольд Буаньї, Марселя Дюшана та Френсіса Бекона в тих місцях картин, де це було доречно.

Експозицію доповнюють авторські "сантехнічні картини" Музею Історії Туалету, які існують на межі "абсурду" та філософії.

На виставку "Туалетне антимистецтво" Музей Історії Туалету надихнув мистецький твір намальований на підставці під умивальник. Цей предмет співробітники Музею знайшли випадково під час наукового відрядження до фабрики Славутського Будфарфору. На підставці "тюльпан" зображений янгол, що тримає сосуд в руці як символ води і життя. Цей янгол теж є твором антимистецтва, яке покликано вирішити ті питання, що не може поставити мистецтво.

"Туалетне антимистецтво" - виставка, що покликана здивувати і змусити замислитись, та, неодмінно, посміхнутись.

Вхід на виставку: вільний.

Що чекає на відвідувачів виставки:

  • Можливість по фрагменту вгадати картини знаменитих художників;
  • Більше дізнатися про творчість художників і туалетну тему в ній;
  • Розгадати задум картин "Музею Історії Туалету";
  • Створити власний шедевр на предметах сантехніки.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення