Символ. Традиція. Печворк - Виставка творів клаптикового шитва

Символ. Традиція. Печворк - Виставка творів клаптикового шитва

Виставка творів клаптикового шитва "Символ. Традиція. Печворк"

24 вересня о 16.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається виставка творів, виконаних в техніці клаптикового шитва – печворку. Виставка "Символ. Традиція. Печворк" презентує авторські роботи шести київських майстринь – Інни та Наталії Бондар, Марії Макаревич, Анни Максименко, Олени Присяжнюк й Наталії Шепель.

В основі представлених робіт – збільшений символ української народної вишивки. За допомогою кольору і фактури різних матеріалів авторки створюють власну інтерпретацію давніх знаків, що надає текстильним панно надзвичайної сили впливу, теплоту та емоційність. Призначення цих панно  – прикрашати житлові та громадські інтер'єри, зберігаючи і адаптуючи до сучасних умов традиційні духовні цінності українського народу.

Виставка здійснюється в рамках проєкту "Клаптикове шитво України", реалізованого під керівництвом заслуженого художника України Мамута Чурлу, який має багатий досвід роботи з кримськотатарським орнаментом у проєкті "Кримський стиль".

Важливою складовою виставкового проєкту "Символ. Традиція. Печворк" є збереження смислів древніх символів як магічних знаків продовження роду та його захисту. Одна з основних цілей проєкту – поєднати минуле із сьогоденням і майбутнім.

Виставка триватиме до 7 листопада.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення