Далеко-Далеко. Сімейні хроніки - Виставка молодої української художниці Елізи Мамардашвілі

Далеко-Далеко. Сімейні хроніки - Виставка молодої української художниці Елізи Мамардашвілі

Галерея 83 представляє персональну виставку молодої української худож- ниці Елізи Мамардашвілі «Далеко-Далеко. Сімейні хроніки». Експозиція буде відкрита для перегляду з 3 липня по 19 липня 2019 року.

Все почалося з оцифровування сімейного відео. Дорога довжиною в 70 хвилин, мінливі форми і різновид зуму в камері Panasonic NV-A3. Лише зрідка додавалися деталі, що містили в собі історичний і символічний характер. Грузія - країна, в якій я ніколи не була. Я поринала в минуле, і ці історії направляли мене, вибудовуючи візерунок, змальовуючи міс- цевість, змушуючи її оживати. Насичуючи думками про дiм. Я спостерігала за спогадами, фіксувала їх, намагаючись відчути і усвідомити час, місце, подію - щось невловиме. Переосмислити. Зібрати воєдино.

Як захопити це зерно у величезному потоці архівної інформації? Нас спонукають внутрішні мотиви. Ми шукаємо опору для подальшої роботи. Щось, від чого можно відштовхнутися і полинути по потокам безтілесних подій. Виявити наслідки людського життя. Забуте. Те, що ба- лансує між часом. Те, що можна відчути, відірвавшись від щільної раціо- нальної поверхнi.

Опорою послужила багатошарова дорога, що повторювалася знову і зно- ву. Один і той же шлях, що проходився раз по раз, щоб потрапити додому. Довга, тягуча, що змальовує зникаюче минуле, - фізичне і ментальне по- вернення у світ випадкових зіткнень i втручань.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення