Виставка вишиванок "БЛАГОСЛОВЕННА УКРАЇНА" в Українському Домі

Виставка вишиванок "БЛАГОСЛОВЕННА УКРАЇНА" в Українському Домі

Вишиванки завжди займали почесне місце в патріотичній свідомості українців, але саме зараз – цей простий і водночас вишуканий одяг постав перед усім світом, як традиційний український тренд.
Розмаїття кольорів, орнаменту, тканини і крою – все це поєднується в українських вишиванках,  оздоблене індивідуальною авторською майстерністю.
Здається, саме зараз прийшов час віддати належне національному корінню, гідно оцінивши колорит українського традиційного костюму.
Виставка «Благословенна Україна», яка триватиме в Українському домі до 13 вересня, – це перша із десяти запланованих виставок, які мають на меті популяризацію українського народного декоративно-прикладного мистецтва, і присвячена вона саме вишиванці. Виставка представляє унікальне зібрання багатьох державних і приватних колекцій народного одягу.

Захід привернув не абияку увагу українців. Такий інтерес варто пояснити справжньою ексклюзивністю виставки, про що свідчить неповторність її експонатів. Організатори запевняють – кожна деталь одягу має власний номер, тож аналогічного екземпляру Ви не знайдете ніде.
До того ж, «Благословенна Україна» підготувала для своїх гостей багато інших цікавих особливостей, серед яких довгоочікувана приватна колекція «Борщівська сорочка» від Віри Матковської та експозиція кримсько-татарського народного мистецтва. 
Окрему увагу під час огляду виставки слід приділити костюмам, представленим кіностудією ім. Довженка, адже в них рівно 50 років тому знімалися актори легендарного фільму «Тіні забутих предків».

Виставка триватиме до 13 вересня (Український дім, вул.Хрещатик, 2).
Вартість квитка 40 грн. (пільговий – 20 грн.) 
http://www.icc-kiev.gov.ua/uk/agenda/vistavka-blagoslovenna-ukrajina 
https://www.facebook.com/events/149296765407451/

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення