"Візуальна щедрість". Виставка Володимира Базана

"Візуальна щедрість". Виставка Володимира Базана

Всі анонси від: ART 14 Gallery

Автор виставки – фотограф і художник з Білорусі, який через політичні обставини переїхав до Франції. Його фотографічна творчість різноманітна: неореалістичні замальовки життя у Білорусі 1970-80-х років, портрети діячів культури, гостро-соціальний репортаж.

Важливе місце у творчості В. Базана займає суто «художня фотографія». Маються на увазі твори у яких авторське висловлювання складається з візуальних емоційно-інтуїтивних образів, а притаманні вербальній мові засоби, як от логіка чи концепція, відходять на другий план.

Виставка представляє саме цю сторону творчості автора. На прикладі представлених світлин глядачі можуть бачити, як вдало візуальне емоційне сприйняття автора співпадає та підсилюється візуальним емоційним середовищем притаманним Парижу. Виникає рідкісне відчуття естетичної щедрості, найвищої інтелектуально-емоційної насолоди.

Творчість Володимира Базана близька до традиції гуманістичної повоєнної фотографії, яку започаткували ще Анри Картьє-Брессон, Робер Дуано, Брассай та ін.

Близкість відчувається, перш за все, у згаданій візуальності, в увазі до психологічного стану автора, тобто, до персонального світу людини. Простір представлений на світлинах, як у живописі пост-імпресіоністів, є продовженням і візуалізацією внутрішнього настрою. Речі, будинки, повітря, вода, сама атмосфера на фотографіях В. Базана отримують антропоцентричний вимір.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення