Виставка живопису "Літо. Insight"

Виставка живопису "Літо. Insight"

Всі анонси від: LERA LITVINOVA gallery

5 липня в 17:00 в арт-просторі Lera Litvinova Gallery відбудеться урочиста презентація нової виставки "Літо. Insight"

Проект готується у всіх сенсах особливий: незвичайний, духовно наповнений живопис, соковита і неймовірно емоційний одночасно. За задумом організаторів «Літо. Insight» дозволить гостям в спекотні дні липня і серпня здійснити подорож різними порами року. Всі представлені полотна належать пензлю молодого полтавського художника Юрія Шаповала.
Куратор проекту Леонора Янко повідомляє, що на їх написання художника надихнули мальовничі міста Європи і нашої країни: «Ми підготували для публіки, як вишукані контрастні пейзажі, по-літньому соковиті, так і освіжаюче-холодні роботи. Крім того, наші гості зможуть першими побачити нові картини художника із серії «Вібрації».

Виставка «Літо. Insight» закликає вимкнути раціональність і почати насолоджуватися: осінньою свіжістю ранку у Венеції, морозним зимовим полтавським світанком, тишею весняної віденської ночі, і звичайно, ніжністю літнього сонця в різних містах Європи та України. Це освіжаючий бриз в спекотний полудень, запах мокрого листя після дощу, відчуття сніжинок на шкірі. Це відвертий діалог з собою, коли самотність дарує свободу, а не печаль. Це радість від можливості бачити і відчувати, що запрошує залишити метушню і зробити найважливішу подорож - подорож всередині себе.
Пейзаж завжди був одним з витончених жанрів, який розвивався і жив своїм особливим життям. Він залишається мінливим і гнучким, набуваючи в картинах класиків і сучасників, то імпресіонізм робіт Клода Моне, то марінізм Івана Айвазовського, то монохромність палітри і глибину Яна ван Гойена. Юрій Шаповал віддає перевагу пленерному живопису. Завдяки такому способу писання в його роботах відображені особливості зміни кольору і світла, неповторність атмосфери. Але, зізнається автор, в цьому також полягає складність: малювати так можна лише кілька годин в день, адже з переміщенням сонця змінюється освітлення. Всі картини дуже оригінальні за своїм настроєм, яке моментально передається публіці.

Куратори виставки «Літо. Insight» готують до відкриття спеціальну програму: молода оперна діва Анастасія Дерун, яка щойно повернулася в Україну з гастролей, буде рада знову поділитися своїм талантом і занурити гостей в атмосферу свята та магії.

Запрошуємо всіх бажаючих почути власний внутрішній голос і насолодитися красою моменту на відкриття виставки «Літо. Insight» 5 липня 2017 року.

Адреса: Кільцева дорога, 14, територія авто-салону Acura.
З 11.00 до 19.00, на вихідних до 16:00.
Вхід на виставку вільний.
Контакти організаторів для акредитації ЗМІ та для придбання робіт:
www.llitvinova.com, e-mail: [email protected], тел. 050 033 33 17

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення