Виставка живопису та керамічної іграшки Роксолани Дудки

Виставка живопису та керамічної іграшки Роксолани Дудки

Виставка живопису та керамічної іграшки Роксолани Дудки! 

8 липня о 17.00 у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкривається персональна виставка художниці Роксолани Дудки «НАРОДНЕ. ТРАДИЦІЙНЕ. СУЧАСНЕ». Виставкова експозиція презентує живопис та авторську керамічну іграшку полтавської мисткині.

Роксолана Дудка працює в декоративному живописі, кераміці та скульптурі. У своїх творах зображує квіти, фантастичних істот, створює  абстрактні композиції. Обрана художницею манера дає можливість відтворювати власну інтерпретацію світу, в якому вона живе і в якому хотіла б жити.

Характерна риса творчості майстрині в жанрі декоративного живопису – це робота з канонами українського народного мистецтва. Художниця  переосмислює і репрезентує їх через призму сучасності, ретельно вивчаючи значення та глибинне коріння орнаментів, знаків і символів у декоративному живописі. За твердженням авторки, це допомагає їй вести перемовини зі світом та самоідентифікуватися в ньому як жінці та як художниці.

Керамічні вироби Роксолани Дудки  – це авторська художня творчість, яка є проявом багатогранності культури українського народу.  Декоративна живописність її робіт має ствердний характер, а образно-емоційне відтворення навколишнього світу відображає світоглядні погляди Роксолани та глибоку любов до власного коріння.

Виставка триватиме до 8 серпня 2021 року.

Куратор виставки: Ксенія Башуцька, завідувачка науково-експозиційного відділу музею. 

Для довідки:

Роксолана Дудка народилася 1990 року в місті Полтава.

Закінчила Національний університет культури і мистецтв (м. Київ) – магістр дизайну інтер'єру та обладнання та аспірантуру Національної академії дизайну та мистецтв (м. Харків).

Лауреат стипендії Президента України 2017 року.

Володар гранту Президента України молодим діячам мистецтв.

Двічі лауреат стипендії Президента України (народне мистецтво та сучасне мистецтво).

З 2017 року –  Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

З 2019 року  –  кандидат мистецтвознавства.

З 2021 – доцент кафедри дизайну Луцького Національного технічного університету.

У 2021 році  – лауреат стипендіальної програми УКФ, володар гранту.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення