TRINITY - Виставка живопису Влада Кришовського

TRINITY - Виставка живопису Влада Кришовського

З 9 грудня по 14 січня в ресторані BARVY пройде виставка живописних портретів святих і ранньохристиянських філософів Влада Кришовського.

Ікони цікавлять Влада Кришовського передусім як портрети надзвичайних особистостей. Він обирає тих святих, які імпонують йому своїм характером або історією. На роботах цієї серії зображені справжні іконописні сюжети та деталі, використаний традиційний для ікон левкасний ґрунт.

Зазвичай фантазія цього митця блукає у самостійно створених світах, де немає жодних обмежень — ні фізичних, ні ментальних. Наприклад, його минула виставка в "Барвах" була присвячена фантастичній планеті-спортивній арені, де ніколи не сплять.

Але в царині реальних зображень святих Влад Кришовський знайшов несподівану свободу і розмаїття, а в давніх іконописцях і богомазах-самоуках — гарну компанію.

Справа в тому, що попри намагання церкви ввести чіткі канони зображень, у світі завжди панувало іконографічне свавілля. Художник Кришовський відповідально відтворює його різні невипадкові дивацтва: на виставці можна зустріти заборонені свого часу єретичні зображення святої трійці, святого з головою звіра, вудуїстську ікону, святих, що тримають в руках набори різних предметів від пляшки до цілого храму тощо.

На глядача чекають незвичайні, усміхнені і світлі портрети непересічних фігур християнства різних епох, і за кожною з них стоїть цілий історичний пласт і безліч неймовірних історій.

Відкриття виставки: 9 грудня о 19:15

Подія на ФБ.

Адреса: Вул. Мечникова, 3.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення