Золота нитка Катерини Рапай - Виставка

Золота нитка Катерини Рапай - Виставка

ВИСТАВКА «ЗОЛОТА НИТКА КАТЕРИНИ РАПАЙ»

У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкрилась виставка «Золота нитка Катерини Рапай». Виставкова експозиція презентує близько 20 картин, виконаних змішаною технікою – гладь, гобеленова вишивка, люневільський гачок, шиття золотом, аплікація, вишивка бісером, паєтками тощо.

Художниця захоплюється ручною вишивкою понад 35 років та відтворює власні фантазії у композиціях на улюблені історичні та сучасні теми. Глибокі фахові знання мисткині з історії текстилю, орнаменту, зображень, костюмів, а також досвід театрального художника та реставратора стали підгрунттям для створення авторських творів – своєрідних картин, створених голкою.

Одна зі знакових виставкових робіт – картина «Мотанка», над задумом якої Катерина Рапай працювала два роки. «Я зрозуміла, що маю поєднати у своїй роботі те найдорогоцінніше, найкраще, що є в українському текстильному просторі – це килими, вишиванки, декоративні стрічки, плахти, керсетки.  «Мотанку – образ старовинного і майже магічного українського символу я створила як оберіг для України ще до початку цієї кривавої війни», –  зазначила авторка.

Виставка триватиме до 3 квітня 2023 року.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення