Замки княжого Галича і Карпати: Збараж-Тернопіль-Івано-Франківськ

Замки княжого Галича і Карпати: Збараж-Тернопіль-Івано-Франківськ

МАРШРУТ: Любар - Тихомель - Збараж - Тернопіль - Бережани - Підгайці - Івано-Франківськ - Галич - Крилос - Шевченкове - Рогатин - Надвірна - Пнівський замок - Яремче - Микуличин - Яблуницький перевал - Ворохта - Буковель - Коломия - Гвіздець – Городенка.
Триденна автобусна екскурсія. Від’їзд з Києва орієнтовно о 7:00, повернення до 23:00. Проживання в готелі в Івано-Франківську.

Давній Галич  - столиця могутнього Галицько-Волинського князівства. Місто, що дало назву цілому регіону України - Галичині. Під час цієї поїздки ми оглянемо лише частину фортець і давніх пам'яток Галичини. Їдемо автобусом з екскурсіями і зупинками в історичних місцях: Любар, Тихомель, Збараж, Тернопіль, Бережани, Підгайці, Галич, Крилос, Шевченкове, Рогатин, а також оглядаємо територію Івано-Франківської обл. та Карпатського регіону.
Збараж - старовинне місто, перша писемна згадка про яке зустрічається у Галицько-Волинському літописі у 1211 р.  У 1434 р. Збаражем заволодів князь Федько Несвіцький, а у 1463 р. дідичем міста Збаража і навколишніх сіл став Василь Васильович Несвіцький, який першим почав величати себе князем Збаразьким. Після знищення міста у XVI ст. князі вирішили його не відбудовувати, а збудувати нове місто - Новий Збараж. 
Документальна згадка про нове місто датується 1583 р. Будівництво нового замку здійснили брати Христофор та Юрій Збаразькі у першій половині XVII ст.  Після їх смерті замок перейшов у володіння князів Вишневецьких. Князі стали фундаторами костелу і монастиря бернардинців (1627-1637), щоправда до наших днів зберігся вже реконструйований у 1755 р. костел.
У 1600 р. біля Свято-Онуфріївського монастиря було зведено  Спасо-Преображенський храм, що зберігся до нашого часу. 
У 1994 р. створено Державний історико-культурний заповідник, який ми відвідуємо під час цієї поїздки.
Серед древніх галицьких міст Тернопіль виділяється своєю красою і молодістю, хоча писемний вік він відраховує з 1540 р. У 1548 р. Тернопіль отримав Магдебурзьке право. Тернопільський замок - ровесник міста, він не раз руйнувався під час воєн та набігів, а на початку XIX ст. граф Францішек Коритовський перебудував замок у палац і зніс оборонні споруди. В сучасному Тернополі ми оглянемо замчище, кафедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії (колишній Домініканський костел), збудований у 1749-1779 рр., церкву Воздвиження Чесного Хреста XVI ст., церкву Різдва Христового(1602-1608). Ознайомимось із центральною частиною міста.

ДЕТАЛЬНО з ПРОГРАМОЮ поїздки можна ознайомитися на сайті Турфірми: http://www.kardash.kiev.ua/galyar.htm 
ВАРТІСТЬ туру: 1200 грн. Записатися на тур можна за тел.: (044) 332-06-55, (044) 449-1871.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення