Запуск громадського велотранспорту

Запуск громадського велотранспорту

Всі анонси від: Nextbike

5 липня 2016 року в у м. Києві відбувся тестовий запуск системи громадського велопрокату Nextbike – альтернативи громадському транспорту bike-sharing, що активно діє в 16 країнах світу. Незабаром кияни та гості столиці отримають можливість значно спростити рух містом у громадському транспорті, використовуючи такий зручний та еко-дружній засіб пересування, як велосипед. Німецька компанія Nextbike відкриває пункти велопрокату у Києві. На першому етапі велосипеди будуть розміщені у 8 точках по місту, а наступного року компанія планує за підтримки Київської міської державної адміністрації збільшення кількості станцій та розширення мережі.           

Велопрокати Nextbike дозволяють за певну плату брати велосипед в одному пункті, розплатившись готівкою, через картку або sms-повідомлення, та повертати в іншому пункті, не турбуючись про догляд за ним та зберігання. Шанувальникам велопересування достатньо лише один раз зареєструватись у системі, і можна користуватись сервісом у будь-якому місті світу, де він представлений.

Nextbike – повністю автоматизована система прокату велосипедів, що працює цілодобово та без вихідних. Цей альтернативний вид громадського транспорту без викидів CO2 та без заторів у транспортному потоці неодмінно припаде до вподоби мешканцям Києва. Він набуває популярності у багатьох містах світу, і зараз практика пересування на велосипеді приходить і до України. Восени цього року систему муніципального велопрокату було запроваджено у Львові – відкрито 5 станцій на 55 велосипедів.

Ініціативу пересування велотранспортом по дорогах Києва підтримала «Миргородська Лагідна», адже велоспорт – це вибір активних людей. І «Миргородська Лагідна» – також. Їй по дорозі з тими, хто веде активний спосіб життя та прагне більшого.

Система муніципального велопрокату Nextbike доступна в більш ніж 100 містах у 16 країнах світу на трьох континентах. Зокрема, Nextbike пропонує 25 тисяч велосипедів в Німеччині, Австрії, Болгарії, Хорватії, Угорщині, Об’єднаних Арабських Еміратах, Латвії, Новій Зеландії, Польщі, Швейцарії, Туреччині, Великобританії, США та Україні.


Детальну інформацію про те, як користуватись сервісом, можна знайти на сайті Nextbike: http://www.nextbike.com.ua/uk/kiew/

 

Адреси пунктів велопрокату у м. Києві:

1. Метро Мінська, пр. Оболонський, 1B, velopoint – veliki.ua

2. Метро Берестейська, вул. Дегтярівська, 51, veliki.ua shop

3. Площа Льва Толстого, вул. Басейна, 12, FreeGen – space

4. Метро Лівобережна, вул. Раїси Окіпної, 3, velopoint –

5. Метро Позняки, вул. Княжий Затон, 11

6. Метро Виставковий центр, ВДНГ, вул Ак. Глушкова, 1

7. Пирогове, вул. Ак. Тронька, 1

8. Парк Дружби народів, velopoint – veliki.ua rental

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення