Зов героїв - Чемпіонат України з середньовічного бою

Зов героїв - Чемпіонат України з середньовічного бою

Всі анонси від: Парк Київська Русь

9 і 10 жовтня в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде найвидовищніший захід осені - Фестиваль середньовічної бою «Зов героїв». Відважні лицарі у важких обладунках, справжні бойові мечі та сокири, прапори та щити з гербами, а головне - відвага, мужність і романтика Середньовіччя чекають на Вас!

9 і 10 жовтня до Древнього Києва з усієї України з'їдуться близько двохсот кращих спортсменів-бійців, щоб у справжніх повноконтактних баталіях помірятися силами та обрати найсильнішого. Участь візьмуть лицарі з таких міст, як: Київ, Біла Церква, Бориспіль, Дніпро, Житомир, Кременчук, Кропивницький, Ніжин, Одеса, Первомайськ, Полтава, Сєверодонецьк, Суми, Харків, Чернівці та ін.

Середньовічний бій останніми роками набирає величезної популярності у всьому світі, й особливо в Україні. Адже він поєднує в собі неймовірне видовище, спортивний азарт, історичну достовірність і середньовічну романтику.

Нагадаємо, що бійці Збірної України з середньовічного бою – багаторазові чемпіони світу. Співорганізатор змагань – Всеукраїнська федерація середньовічного бою.

Змагання будуть проходити за правилами середньовічного бою, у форматі одиночних поєдинків «щит-меч», «баклер-меч» і «півтораручний меч», групових боїв «5х5» і «12х12», відбудуться також жіночі бої «3х3». Вперше в рамках фестивалю «Зов героїв» пройде турнір із дуельного фехтування «Рапіра. Соло» і «Довгий меч».

Спортсмени вдягнуть важкі металеві обладунки та покажуть свою доблесть у боях справжньою середньовічною зброєю, що зроблена за історичними зразками. Це не постановочні битви, тут все по-справжньому!

У перервах між боями на гостей чекає розважальна програма на історичну тематику, кінно-трюкові виступи, давньослов'янські розваги, хороводи, флеш-моби, майстер-класи, конкурси та розіграші. Кульмінацією програми стане вечірня шоу програма з вогняними спецефектами та стрільбою з величезного середньовічного метального знаряддя - требушет - палаючими ядрами.

А найголовніше, що змагання пройдуть в унікальному місці – справжньому, живому середньовічному місті – Древньому Києві Х століття. Гості на власні очі побачать, яким був Київ тисячу років тому, і яким насправді було життя наших пращурів за часів Середньовіччя.

У Древньому Києві кожен знайде заняття до душі. Дізнатися більше про життя наших пращурів можна відвідавши музеї та експозиції.

На Княжій стайні можна познайомитися з кіньми рідкісних стародавніх порід, зібраних з різних куточків світу. Досвідчені конярі-інструктори розкажуть про історію та особливості порід. До коней можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними. Бажаючі можуть здійснити прогулянку верхи або в екіпажі. У середньовічному тирі навчать влучно стріляти з лука і кидати ножі та сокири у ціль, а на монетному дворі - карбувати монети з давньою технологією. У Княжій костюмерній можна вбратися у костюми часів Київської Русі та влаштувати незабутню фотосесію для соц.мереж. В гостях у знахарки-волхвині за чашкою оригінального трав'яного чаю можна доторкнутися до древніх таємних знань. У середньовічній лавці і на ярмарку майстрів гостей чекають оригінальні сувеніри ручної роботи. Любителів екстриму порадують швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло».

Скуштувати дуже смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищі, можна на Середньовічної кухні та в альтанках на свіжому повітрі.

Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч в комфортабельних кімнатах (за попереднього бронювання).

Програма буде проходити з дотриманням заходів карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10:00. Програма розпочнеться близько 13:30.

* В програмі можливі зміни.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного - в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

Ціна квитка: повний квиток для дорослого -250 грн., для пенсіонерів і студентів - 150 грн., для дітей шкільного віку - 100 грн., для дошкільнят - безкоштовно.

Детальніше на сайті www.parkkyivrus.com.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення