Зустріч-дискусія "Українсько-американські відносини" в Американському Домі в Києві

Зустріч-дискусія "Українсько-американські відносини" в Американському Домі в Києві

Всі анонси від: America House Kyiv

Вступне слово: посол Джеффрі Пайєтт
Модератор: Євген Глібовицький

Питання до обговорення:
•Що змінилося за останні роки в українсько-американських відносинах?
•Які сфери відносин є пріоритетними на даний момент?
•Наскільки одностайним є американський уряд щодо українського питання?
•Як дії влади та громадян впливають на відносини між країнами?
•Чи є ефективними дії українських дипломатів?

Пола Добрянські – експерт з питань зовнішньої політики та дипломат з питань національної безпеки. Більше 25 років займалася питаннями національної безпеки обіймаючи безліч керівних посад в уряді США: 2001-2009 – заступник Держсектретаря з глобальних питань; 1990-1993 – заступник директора з питань політики та програм інформаційного агентства США; 1987-1990 – заступник помічника Держсекретаря США з питань прав людини та гуманітарної співпраці. З березня 2009 — старший науковий працівник проекту «Майбутнє дипломатії» Белферського центру науки і міжнародних відносин імені Джона Кеннеді Гарвардського університету.

Джон Гербст— американський дипломат, 5-й Надзвичайний і повноважний посол США в Україні (2003-2006). Директор Євразійського центру ім. Д. Патрічіу при Атлантичній раді США. Під час перебування на посаді посла чималу увагу приділяв розвитку незалежних засобів масової інформації в Україні, а саме сприяв підготовці медіа-експертів та медіа-тренерів. У 2015 році презентував у Верховній раді звіт Атлантичної ради США під назвою «Ховаючись на видноті. Війна Путіна в Україні», у якому група колишніх високопосадовців США за підсумками поїздки в Україну закликала уряд Барака Обами надати Україні зброю для захисту від Росії. Пан посол пише аналітичні праці про ситуацію у Центральна Азії, Україні та Росії, веде власну колонку для Newsweek.

Адріан Каратницький - старший науковий співробітник Атлантичної Ради США та керівник програми «Українсько-північноамериканський діалог». У 1993-2004 був президентом «Freedom House», де розробив програми надання допомоги демократичним і правозахисним рухам у Білорусі, Сербії, Росії й Україні та низку довгострокових порівняльних аналітичних досліджень у галузі демократичних процесів та політичних реформ. Протягом дванадцяти років керував рейтинговим дослідженням «Свобода у світі» та був співредактором щорічного видання «Nations in Transit» («Країни перехідного періоду»), присвяченого вивченню реформ у пост-комуністичному світі.

Зустріч проходитиме англійською мовою з синхронним перекладом на українську. 
Відвідувачі матимуть можливість поставити питання. 

Подія транслюватиметься наживо. Посилання буде доступне на сайті Американського дому та на сторінці Фейсбук за 30 хв. до початку заходу. 
Вхід вільний. Щоб потрапити у будівлю Американського дому, при собі обов’язково мати паспорт чи посвідчення водія. 
Контактна особа для ЗМІ: Ольга Гарбовська, [email protected]

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення