Літературна зустріч із Срджаном Срдичем в мистецькому просторі "Остання барикада"

Літературна зустріч із Срджаном Срдичем в мистецькому просторі "Остання барикада"

Всі анонси від: "Остання Барикада", видавництво "Комора"

Запрошуємо на розмову зі Срджаном Срдичем – про самотність як круговий тунель, паралельні світи музики й літератури, війну, яка не закінчується з останнім пострілом. Про можливість втечі від себе і світу та її парадоксальні наслідки. Про його роман, який треба не просто читати, але й слухати.
Модератор – Алла Татаренко, перекладач текстів Срджана Срдича на українську.
Організатори – гастрономічно-мистецький простір Остання Барикада та Видавництво "КОМОРА".
Коли: 13 вересня, 18:00.
Де: гастрономічно-мистецький простір Остання Барикада, десь на Майдані
Вхід вільний
Бронювання місць за тел. 068 907 1991


**Срджан Срдич – один із найталановитіших представників молодшої генерації сучасної сербської літератури. Редактор міжнародного фестивалю оповідань «KIKINDA SHORT», співредактор літературного часопису «Severni bunker», лауреат низки престижних літературних конкурсів, зокрема «Ulaznica» (2007), «Lapis Histriae» (2009), «Laza Lazarevic» (2009), «Biljana Jovanovic» (2011) та ін. У 2010 році виграв сербську літературну стипендію Фонду «Borislav Pekic». Спільно з англійським письменником та сценаристом Ханіфом Курейші Срджан Срдич веде авторський курс креативного письма у Белграді.
Його твори перекладено англійською, албанською, угорською, румунською, польською та українською мовами. 2015 року видавництво «Комора» опублікувало другий роман Срджана Срдича «Саторі», присвячений післявоєнній Сербії, у перекладі Алли Татаренко. Головний герой вирушає в мандри «у пошуку втраченого себе», а вистояти йому допомагають музика, книжки, пам’ять.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення