Зв’язок розірвано

Зв’язок розірвано

Всі анонси від: LERA LITVINOVA gallery

12 жовтня о 18:30 в арт-просторі Lera Litvinova Gallery відбудеться відкриття персональної виставки Олени Пронькіної «Зв’язок розірвано».

Директор галереї та мистецтвознавець Леонора Янко каже: «Теми, які піднімає авторка у новій серії, крім того, що є актуальними у контексті існування людини у сучасному цифровому просторі з його впливом на комунікацію, заглиблюють нас у питання, що поза часом – якості комунікації людини у суспільстві, одвічні теми взаєморозуміння, чуйності, емпатії».

«Зв’язок розірвано» - проект-запитання художниці, спроба діалогу із глядачем – де «дріт» виступає як символічний елемент, що відображує взаємодію та якість спілкування людини у сучасному суспільстві з його технічним прогресом, що стрімко рухається вперед.

«На сьогодні феномен глобального цифрового єднання зі світом поступово звільняється від своєї матеріальної форми транспортування даних, - коментує концепцію проекту Олена Пронькіна. - Все менше дротових з'єднань оточують нас у повсякденному житті. Зв'язок зі світовою спільнотою став доступним, як ніколи раніше, але, разом із тим, він втратив свою матеріальність, ставши невловимим, мов повітря. Але чи перемогли ми завдяки цьому нашу самотність? Чи стане “розірваний дріт” символом звільнення від проблем обумовленості комунікації, чи, все ж таки, залишиться знаком дефіциту реального спілкування?»

Художні деталі видають глибину замислу та служать своєрідним перемикачем для глядача від простого споглядання картини до вивчення власного внутрішнього світу. Однією з особливостей творчості Олени Пронькіної можна зазначити глибоке пізнання реальності через відображення власних внутрішніх станів. Полотна художниці є переосмисленням мистецтва авангарду, де знайшли себе такі митці як Марк Ротко, Фернан Леже, Жорж Брак та ін.

Роботи цієї молодої концептуальної художниці в цьому році були представлені командою Lera Litvinova Gallery на престижному щорічному арт-ярмарку Art Expo, що проходив у місті Нью-Йорк, США. На рахунку Олени Пронькіної групові та персональні виставки у Києві, Одесі, Тернополі, Харкові, а також Казерті (Італія) та Нью-Йорку (США). Її роботи знаходяться в приватних колекціях в Україні. Для Lera Litvinova Gallery «Зв’язок розірвано» є особливою виставкою, адже проходить вона в рамках проекту «Резиденція». Олена Пронькіна – перший автор цього проекту.

Запрошуємо вас відвідати відкриття виставки «Зв’язок розірвано», де ви зможете поспілкуватися з особисто з автором картин.
Виставка триватиме до 15 листопада.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення