"Кропивницький-2018": програма фестивалю

 katar
Автор:
katar
09 липня 2018

З 29 серпня по 2 вересня у нашому місті вже вдруге відбудеться Національний фестиваль “Кропивницький-2018”. Минулорічна програма була вражаючою - пленери художників, інсталяції, скульптури, театральні вистави, виступи відомих українських виконавців.

Прийшов час дізнатися, що ж чекає на жителів та гостей міста цьогоріч!

"Кропивницький-2018": програма фестивалю

 

Девіз фестивалю “Кропивницький-2018” - “Герої серед нас”. Ініціатор фестивалю Олександр Горбунов зазначив, що цього року фестиваль доповниться дитячими виставами, тобто розширить свою вікову аудиторію. Збільшиться також кількість фестивальних локацій: до театру ім. Кропивницького, обласної філармонії, Ковалівського парку та головної площі міста додалися Фортечні Вали. Також відбудеться книжковий фестиваль.

Програма для дітей обіцяє бути цікавою та різноманітною. На маленьких глядачів чекають вистава від Львівського театру “Воскресіння” “Принцеса та Людожер”, захоплюючі інтерактиви клоунів, а також вистава  «Кіт, котрий гуляє сам по собі» від вінницького Театру ТАМ.

Під час фестивалю будуть виступати Лікарняні клоуни, що відвідають маленьких паціентів у відділеннях лікарень нашого міста та розважать їх за допомогою арт-терапії.

Театральна програма

Вистави відомих колективів будуть представлені до уваги кропивничан:

  • «Внутрішнє переконання» (Павло Юров) та «Ресторан Україна»(Дмитро Левицький) з проекту «Сцена 6» – розкривають болісну та актуальну сьогодні тему корупції;
  • «Психоз 4.48» за п’єсою Сари Кей у постановці Рози Саркісян (Київський театр);
  • «Актор», популярна вистава-експеримент, що перемогла у престижному конкурсі Taking The Stage від Британської Ради в Україні. Дана вистава об'єднує мисткинь із Києва, Львова та Харкова;

Також гості фестивалю зможуть подивитися шекспірівського «Гамлета»  в нетривіальній трактовці режисера Олексія Кравчука від Львівського театру «І люди, і ляльки», де роль Гамлета відведена акторці.

Ініціатор фестивалю зазначає, що зараз ведуться переговори із Адою Роговцевою щодо показу вистави «Про прості речі».

Масштабний проект “Схід - Захід” від жителів міст Чоп та Авдіївка - це п’єси, які написали підлітки, а поставили та зігради відомі режисери та актори театру й кіно. Виставу створено у рамках Class Art під керівництвом Наталії Ворожби та Олександра Фоменка.

 Музична програма. Класика

Цього року Кропивницький відвідає  Ансамбль класичної музики імені Бориса Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики. Бути представленими широкій публіці готуються програми з творів відомих композиторів (Станкович, Скорик, Сильвестров, Щербаков) та молодих талантів. Концерти фортепіано та скрипки, симфонії, оркестрові мініатюри будуть радувати філармонійних гурманів усі п’ять днів фестивалю.

Музична програма. Український мейнстрім

На концерті-закритті фестивалю, що пройде на площі Героїв Майдану будуть виступати «Юркеш», «Мандри», Юлія Лорд, «Нічлава», Ірина Федишин, СКАЙ, «Без Обмежень», «ТІК», Альоша, «Антитіла», Тарас Петриненко, «Бумбокс».

Під час концертів відбудеться презентація Героїв – громадян Кропивницького та області, які віддано служать Батьківщині та українському народу.

 

Тож починайте готуватися до фестивалю вже сьогодні - “Кропивницький-2018” обіцяє бути неймовірним! 

 

Події по темі:
Коментарі до події (2)
  • Irina Tseluyko 27 Серпня

    Підкажіть будь ласка, де можна взнати розклад виступів гуртів? О котрій годині і якого числа той чи інший гурт... Дякую!

    Наталія Іванченко Irina Tseluyko 27 Серпня

Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Безплатний онлайн-театр для військових та волонтерів
Безплатний онлайн-театр для військо... DRAMOX – онлайн-театр з найбільшою колекцією українських вистав. Одна з основних місій платформи – популяризація та підт...
День Святого Валентина. Тест
День Святого Валентина. Тест 14 лютого відзначають День Святого Валентина. Це свято пов’язане з ім’ям християнського святого Валентина, але якого...
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісень Кузьми Скрябіна
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісе... 17 серпня день народження відомого українського співака Кузьми Скрябіна. А 2 лютого 2020 року буде вже 9 річниця, від...