Чому виникає геморой і як уникнути ускладнень?

medcity.ua
Автор:
medcity.ua
03 вересня 2024

Як свідчить медична статистика, найпоширенішим проктологічним захворюванням є геморой. На нього страждає приблизно 75% дорослих людей нашої планети. Сьогодні познайомимося з важливою інформацією: які причини та ознаки геморою, чим він небезпечний, яке є лікування геморою та до якого лікаря звернутись.

Чому виникає геморой і як уникнути ускладнень?

Ознаки геморою

Геморой – це проктологічне захворювання, для якого характерне варикозне розширення вен прямої кишки та утворення шишок чи вузлів.

Симптоматика при геморої розвивається поступово. На початковому етапі це захворювання протікає безсимптомно. Поступово вени анального каналу збільшуються і утворюються ущільнені гемороїдальні вузли.

В залежності від розташування гемороїдальних утворень розрізняють 2 види захворювання:

  1. Внутрішній геморой. Вузли розміщуються всередині прямої кишки.

  2. Зовнішній геморой. Вузли утворюються навколо анального отвору.

Доволі часто геморой має ознаки обох видів: шишки присутні і всередині, і зовні.

💙 💙 Лазерне видалення гемороя в обласній лікарні Запоріжжя 💙 💙 Вигідні  ціни на видалення гемороя лазером

Як уникнути появи геморою

Існують ефективні рекомендації щодо профілактики гемороїдальної хвороби. Щоб попередити це захворювання, необхідно:

  • вживати продукти з високим вмістом клітковини;

  • пити достатньо води;

  • вживати якнайменше гострої пряної їжі;

  • вести помірно рухомий спосіб життя;

  • регулярно тренувати м’язи тазового дна;

  • відмовитись від нетрадиційного (анального) сексу;

  • регулярно випорожняти кишківник.

Грамотна профілактика буде корисною у будь-якому віці й допоможе уникнути розвитку незручної і небезпечної патології.

Чому геморой потрібно лікувати

Для медицини немає «незручних» захворювань. Незалежно від форми геморою його обов’язково потрібно лікувати. Адже гемороїдальні утворення самі по собі не розсмоктуються і не зникають. Без якісного професійного лікування вони розростаються і навіть можуть переродитись в злоякісні пухлини.

І не потрібно займатись самолікуванням, воно може значно погіршити ситуацію. Застосовувати будь-які медикаменти можна лише після повноцінного обстеження і за призначенням лікаря проктолога.

Лікування геморою не обов’язково пов’язане з проведенням травмованої операції. Сучасні лікарі вважають більш доцільним застосовувати малоінвазивні методи лікування і високоякісні препарати.

Переваги лазерного видалення геморою

При значному збільшенні гемороїдальних утворень і вираженій симптоматиці найкращим рішенням буде видалення геморою лазером. Це малоінвазивна процедура, під час якої патологічні ділянки випалюють променем лазера. Лазерна хірургія – це надзвичайно ефективний, безболісний і безпечний метод, що має мінімальний ризик розвитку ускладнень.

Лікування геморою лазером проводять в амбулаторних умовах, процедура триває 10-25 хвилин. Післяопераційний період складає 2-3 тижні. За цей час вузлики відмирають, зменшуються і взагалі зникають.

Лікування геморою в Києві, ціна операції по видаленню гемороїдальних вузлів  | Medcity

Як лікувати зовнішній і внутрішній геморой малоінвазивними методами з високою ефективністю добре знають у клініці «Мед Сіті» у Києві. Звернувшись до лікарів цієї клініки, ви потрапите до найкращих фахівців, і вони обов’язково допоможуть вам. 

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Сушибокс оптом та в роздріб: стильне та практичне рішення для упаковки
Сушибокс оптом та в роздріб: стильн... У вашому закладі подають найкращі суші та роли у місті? Тепер вам треба підкреслити майстерню, захистити вироби під час...
Як не потрапити до боргової ями при кредитуванні в МФО?
Як не потрапити до боргової ями при... У МФО можна отримати кредит на картку протягом однієї години (іноді швидше) у будь-який час. Це дуже швидкий та зручний...
MISOSHOP: Догляд за собою, на який ви заслуговуєте
MISOSHOP: Догляд за собою, на який... У гонитві за ідеальною шкірою багато хто з нас готовий пробувати десятки засобів і витрачати час на нескінченні експерим...