Радіохвильова ексцизія шийки матки: показання до проведення процедури

oxford-med.com.ua
Автор:
oxford-med.com.ua
19 вересня 2024

Шийка матки — один із найчутливіших органів у жіночому організмі. Її епітелій складається з двох типів клітин, які по-різному реагують на подразнення, інфекції та зміни гормонального фону. 

У разі виявлення патологій під час профілактичних оглядів пацієнтці може бути призначена радіохвильова ексцизія шийки матки — малоінвазивна процедура, що дозволяє видалити патологічні тканини. 

Радіохвильова ексцизія шийки матки: показання до проведення процедури

У яких випадках призначають радіохвильову ексцизію? 

Суть методики полягає у видаленні атипових ділянок за допомогою високочастотних радіохвиль. Клітини руйнуються під впливом високих температур — це дає змогу проводити процедуру швидко та без ускладнень. Серед основних показань до радіохвильової ексцизії: 

  • ерозія шийки матки — пошкодження цілісності слизової оболонки; 

  • дисплазія — цей стан вважається передраковим і потребує обов’язкового лікування;

  • лейкоплакія шийки матки — особливо якщо є підозра на злоякісне переродження; 

  • позитивний тест на ВПЛ — у разі виявлення вірусу папіломи людини високого онкогенного ризику в поєднанні з аномальними результатами цитологічного дослідження. 

Методика дозволяє видалити кондиломи та поліпи, а також призначається пацієнткам, що мають патологічні зміни шийки матки після пологів або попередніх оперативних втручань. 

Відновлення після радіохвильової ексцизії: основні етапи

Процедура видалення патологічних тканин проходить доволі швидко — вона займає не більше 30 хвилин, а загальний час перебування у клініці складає 2-3 години. У перші години після втручання пацієнтка може відчувати легкий дискомфорт та біль внизу живота.

Протягом 2-3 тижнів можуть спостерігатися кров’янисті або водянисті виділення. Це цілком нормально, якщо з часом їх кількість поступово зменшується. Щоби відновлення пройшло максимально швидко, рекомендується обмежити фізичні навантаження та утриматися від статевих контактів.

Головне — довіряти своє здоров’я професіоналам. Саме такі фахівці працюють у мережі клінік Oxford Medical. Спеціалісти супроводжують пацієнток на всіх етапах — від профілактичних оглядів та діагностики до післяопераційної гістології та контролю загоєння.

ОБЕРЕЖНО: САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
ТОП-5 служб доставки суші в Києві: свіжість і смак гарантовані
ТОП-5 служб доставки суші в Києві:... Київ є великим та багатолюдним містом, де завжди багато людей, а вони мають різний смак та уподобання. Саме тому в столи...
Особливості вибору ергономічного крісла
Особливості вибору ергономічного кр... Сучасний ринок меблів для роботи з комп'ютером щодня розвивається і вдосконалюється. Серед численних меблів особливу ува...
Сушибокс оптом та в роздріб: стильне та практичне рішення для упаковки
Сушибокс оптом та в роздріб: стильн... У вашому закладі подають найкращі суші та роли у місті? Тепер вам треба підкреслити майстерню, захистити вироби під час...