У пошуках комфортного відпочинку: як правильно вибрати хороший матрац для сну

svit-matrasiv.com.ua/ua/matrasy
Автор:
svit-matrasiv.com.ua/ua/matrasy
29 березня 2023

Розлучатися зі звичними речами непросто, але в деяких випадках від цього залежить здоров'я людини. Йдеться про вибір нового матраца — недешевої, але дуже важливої для гарного самопочуття речі. Сон на старому та продавленому виробі здатний стати причиною проблем зі спиною та суглобами. Постійна нестача повноцінного відпочинку призводить до розладів нервової системи та пригнічення психоемоційного стану.

Сьогодні новий матрац купити не складно. Великий асортимент таких виробів пропонують як традиційні, так і інтернет-магазини. Але, перш ніж вирушити за покупкою, варто з'ясувати особливості таких виробів та зрозуміти, як вибрати найкращу модель з урахуванням потреб.

У пошуках комфортного відпочинку: як правильно вибрати хороший матрац для сну

Якими бувають матраци в залежності від конструкції

У будь-якому магазині представлені вироби двох типів: пружинні та безпружинні. І перші, і другі діляться ще кілька категорій.

Матраци із пружинним блоком

Такі аксесуари для сну виробники виготовляють із залежним та незалежним пружинним блоком.

У першому випадку пружини всередині зчеплені між собою та спираються на загальну рамку відповідних розмірів. Такі конструкції називаються бонель і використовуються в недорогих виробах, придатних для нечастого використання. В одному блоці, як правило, закріплюється від 108 до 127 пружин на 1 м2, що дуже мало для комфортного сну. Моделі бонель відрізняються хвильовим ефектом, при якому натискання на одну пружину спричиняє задіяння розташованих поруч елементів.

У матрацах другого типу кожна пружинка ізольована від інших спеціальним мішечком тканини, щоб краще підлаштовуватися під навантаження, не зачіпаючи при цьому сусідні елементи. Сьогодні на ринку представлено кілька варіантів:

  1. S500 чи TFK. Найбільш простий тип, у якому на 1 м2 розташовано 256 пружин, не пов'язаних між собою. Завдяки такій конструкції вага користувача розподіляється рівномірно і постіль не просідає.
  2. S1000 чи мультипокет. У такому виробі на 1 м2 розміщується вдвічі більше пружин, ніж у попередньому. І тут ортопедичний ефект явно виражений, а конструкція здатна витримати чималу вагу.
  3. S2000 чи мікропокет. Конструкція аналогічна двом попереднім, проте на 1 м2 міститься вже 1 000 пружинок. Такі вироби відносять до преміального сегменту та рекомендують людям з явно вираженою зайвою вагою.
  4. Double Spring або дует. Сенс конструкції в тому, що всередину кожної пружини блоку TFK вставлена ще одна пружина, коротка і жорсткіша. Таким чином людина з меншою вагою спиратиметься на стандартний блок, а тіло того, хто важить більше, підтримуватиметься подвійним шаром пружин. Це дозволяє вибрати загальний матрац подружжю з великою різницею у вазі.

Поверх будь-якого пружинного блоку завжди використовується додатковий шар, за допомогою якого жорсткість може зменшуватися або збільшуватися. Такі ж матеріали використовуються і при виробництві безпружинних конструкцій, тому про них варто поговорити докладніше.

ejaJBD8suwzB6kwkacDEeUV4GC2jI1HsV7pTf3M_2FFxpuwRVuJJveZzUtgwJNSTFF5wMQEbvGpLtb5qysod54cUsfswSpjIA5nQoYbpW2Ij4T3JdhtXUy8XjRjV1lNaapJuvT3buwkV8zzwuGcx3SA

Безпружинні вироби

Матраци, виготовлені без використання пружинного блоку, також діляться на кілька категорій і не поступаються пружинним моделям у комфорті та практичності. Залежно від конструкції вони бувають:

  1. Монолітні. У них використовується лише один вид штучного або натурального наповнювача шаром від 6-8 см. Варіанти жорсткості залежать від того, який наповнювач обраний для матраца.
  2. Листкові. У таких моделях чергують м'які та жорсткі шари, що дає можливість організувати зручне спальне місце з оптимальною підтримкою тіла. Серед таких моделей популярні варіанти із різними рівнями жорсткості в одному виробі.
  3. Сендвіч. Товстий і досить жорсткий шар основного матеріалу з двох сторін охоплюється м'якшим наповнювачем, що збільшує рівень комфортності.
  4. Комбінований. Моделі більш ніж з трьох наповнювачів, поєднання яких формує потрібний рівень жорсткості. Якщо до складу наповнювачів входять спінені матеріали, такий аксесуар для сну буде легким і досить високим.
  5. Топпер. Тонкий, товщиною від 2 см, що зазвичай складається з 1-2 наповнювачів. Виріб найчастіше використовується для корекції старого виробу або організації додаткового спального місця.
  6. Складний. Безпружинне конструкція, виконана з 2-3 окремих блоків, скріплених між собою і здатних складатися для зручності транспортування та зберігання. Зазвичай використовується для розкладачок або замість ігрового килимка у дитячій.

Незалежно від типу конструкції матраци бувають односторонніми та двосторонніми. Різні сторони зазвичай мають різний рівень жорсткості та виконані за технологією «зима-літо».

Критерії, що впливають на вибір

Щоб новий матрац відповідав усім необхідним вимогам та став запорукою комфортного та здорового сну, вибір моделі необхідно починати зі збору інформації про користувача. Звертати увагу слід на такі показники:

  1. Вага. Чим більша маса тіла людини, яка спатиме на матраці, тим міцнішою і витривалішою має бути конструкція. Помилка призведе до того, що неправильно вибраний виріб стане непридатним до експлуатації у перші 2-3 роки.
  2. Вік. Від цього залежить рівень жорсткості спального місця. Дітям до 3 років фахівці рекомендують жорсткі та тонкі конструкції, від 3 до 14 років – помірно-жорсткі. Для дорослих користувачів у віці 20–55 років підійдуть конструкції із середніми показниками жорсткості, а надалі виріб доведеться замінити більш м'яким.
  3. Зріст. Довжина має бути не меншою, ніж на 20 см більше зросту користувача. У деяких випадках його потрібно виготовити на замовлення.
  4. Стан опорно-рухового апарату. Не буває універсального матраца «від спини», тому за наявності захворювань або дискомфорту в тазовій області, попереку або шийному відділі перед покупкою варто отримати консультацію ортопеда або вертеброневролога.
  5. Індивідуальні звички. Улюблені пози для сну у кожної людини свої і це також впливає на вибір. Наприклад, у тих, хто засинає лише на животі, занадто жорсткий варіант викликатиме дискомфорт.

Важливо також і те, для якої мети купується матрац. Для щоденного використання підійдуть комфортні стаціонарні моделі – міцні, високі та витривалі. А для періодичного сну на дачі або облаштування гостьового місця підійдуть тонші моделі, які зручно зберігати в рулоні.

cWfLcXGynRaJS_2YeSvIvztrqpwSDB4VptJYoXiNFSPD--YqfMt7DOzhOBbkwaf3ymcEnmv50v-2JNl4f2yOKpNVkzGtgIpgKKjJJRjEwARdYE0AsIFPlXy9Lqi8G6bvt_iRb07KtJDOAV33lpQrdfs

Технічні характеристики

Купуючи новий товар, важливо уважно вивчити паспорт виробу. До нього відповідальні виробники вносять важливі моменти, що впливають на вибір.

Допустима вага

Розраховується на заводі з використанням спеціальних формул, що враховують кількість шарів, їх склад та товщину, жорсткість та кількість пружин, особливості чохла. У разі сумнівів варто вибрати модель із запасом, адже залежно від сезону вага людини може трохи змінюватися.

Жорсткість виробу

Залежно від цього показника розрізняють кілька видів матраців:

  • м'які - виконуються з товстого шару комфортного наповнювача: штучного або натурального латексу, піни "Меморі" та ін;
  • помірно-м'які - під товстим шаром м'якого наповнювача ховається блок пружин або щільний кокосовий мат, підходить для вагітних та людей похилого віку;
  • середньої жорсткості - універсальний варіант, що підходить більшості дорослих, здорових людей;
  • помірно-жорсткі – відрізняються використанням сучасних пружинних блоків у поєднанні з кількома настилочними шарами, забезпечують хорошу ортопедичну підтримку хребта, підходять для офісних працівників та підлітків;
  • жорсткі – зазвичай використовуються для дітей до 3 років та людей з проблемним хребтом, підходять для спортсменів.

Якщо ви сумніваєтеся, матрац якої жорсткості потрібен, варто проконсультуватися з лікарем-вертеброневрологом чи ортопедом.

ykyC7FeSB2GAegdImHFQAi9x0eSyUDOsw6UHYCnG1yQd4FRfTNghuyoL7w-VDvbsM_aWO4JFFR9nvBT6IyNxYPGPlfIbFcVgjPUIP2N-9wTPAeSms7KybHEryPcgZBIEsMQugeITV9y489na-ioxSzA

Висота конструкції

Це важливий показник, якому при виборі, зазвичай, приділяється не так багато уваги. Орієнтуватися на естетичну складову в цьому випадку не варто, тут слід враховувати й інші параметри:

  • до 16 см - тонкі матраци, які зазвичай використовують для дачі або корекції вже існуючого спального місця;
  • 17-25 см - універсальні моделі, що підходять для більшості типів ліжок;
  • 26-50 см - пружинні вироби складної конструкції з використанням великої кількості настилочних матеріалів, зазвичай коштують набагато дорожче за середній ціновий сегмент і не завжди доречні.

Від правильного вибору залежить як комфортний сон і повноцінний щоденний відпочинок, ще й загальне самопочуття людини, її емоційний стан і сприйняття життя. У магазині "Світ Матраців" ви знайдете чималий асортимент якісних матраців від українських виробників. Всі товари сертифіковані, за потреби легко скористатися допомогою фахівців підтримки. Замовляйте товар, що сподобався, за посиланнямhttps://svit-matrasiv.com.ua/ua/, а служба доставки подбає про те, щоб ви якнайшвидше змогли насолодитися комфортним відпочинком на зручному новому матраці. Приємних покупок!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Доставка крафтового пива: особливості та переваги послуги
Доставка крафтового пива: особливос... В сучасному світі, де швидкість і зручність стали невід'ємною частиною щоденного життя, послуги доставки набули особливо...
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ теплового випромінювання
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ... Тепловізор ThermEye - це високоточне пристрій із тепловідображенням, призначений для виявлення об'єктів за їх тепловим в...
Безпечна гра на гроші в ігрові автомати
Безпечна гра на гроші в ігрові авто... Сертифіковані ігрові автомати в ліцензійних онлайн казино гарантують чесну роботу математичних алгоритмів. Грати в них о...