Відпочинок в ландшафтному парку Буки під Києвом

Афіша Києва
Автор:
Афіша Києва
28 лютого 2023

Неподалік столиці у Сквирському районі в селищі Буки є надзвичайної краси ландшафтний парк Александрія, який розташований на березі річки Роставиця! Тут і цікаві пейзажі, дивовижні споруди, унікальні місця, красиві зелені насадженя.
Цікаво буде усім! 
Отож, далі мова піде про сам парк☺

Відпочинок в ландшафтному парку Буки під Києвом

Ландшафтний парк знаходиться в Буках, Київська область. Цей парк був створений в 1996 році бізнесменом Іваном Сусловим, і з тих пір парк стрімко розвивається і набирає популярність завдяки своєму цікавому оформленню.

Спочатку на місці красивого ландшафтного парку розташовувалася звалище. За допомогою Івана Суслова була розчищена річка, побудована невелика електростанція, реконструйована дамба, а на місці колишнього смітника розцвів парк.

Також меценат переніс знаменитий фонтан-рулетку з Майдану Незалежності в Храмовий комплекс парку. Фонтан працює не весь час, а включається в певний час - його урочисте відкриття було проведено зовсім недавно.

На території парку знаходиться безліч розваг, а також садиба самого Суслова, на яку теж можна подивитися. Біля входу в парк знаходяться церква і каплиця; також в ландшафтному парку можна знайти міні-готель. 


Історія ландшафтного парку Буки

Історія парку не така вже стара. Він був заснований 1996 року у селі Буки Сквирського району. Все почалося, коли місцевий підприємець Іван Суслов викупив 2,7 гектара землі, яка була звалищем. Обійшлося це непримітне місце Суслову всього лише в 20 тис. Доларів. Він зміг перетворити смітник в чудовий ландшафтний парк, яким милуються тисячі туристів приїжджають сюди помилуватися прекрасною місцевістю і красивими видами.



Що подивитися в Буковський парку

Парк умовно можна розділити на дві частини - це храмовий комплекс і фонтан і, власне, сам ландшафтний парк.
Комплекс включає в себе церква Святого Євгенія, дзвіницю Данила. Поруч розміщений фонтан, який раніше стояв на майдані Незалежності в Києві. Після реконструкції площі його демонтували. Фонтан багато років пролежав без діла, деякі деталі зламалися, кілька вкрали. Місцеві майстри його відремонтували, реставрували і доповнили освітленням.




На території парку є міні-зоопарк і багато скульптур:
 ► Три жаби, гріються на сонці, - символ достатку.
 ► Пам'ятник Максиму Горькому.
 ► Поляна казок - тут розташовані незвичайні казкові фігури. Це: дракон і вежа, пегаси, пушкінський дуб з вченим котом, Ктулху (вигадане божество, живе на дні Тихого океану), дуби-чаклуни.
 ► Міні-зоопарк, в якому є поні, ведмеді, лев, олені, страус, вовченята.



Окремий пункт в екскурсії - маєток Суслових, до якого можна потрапити тільки з екскурсоводом.

Інфраструкутра парку Буки
З кожним роком для більшого комфорту туристів інфраструктура парку розвивається.
Так, на території був відкритий ресторанчик, де можна пообідати, і отримати насолоду від краси тутешніх місць, також є літні кафешки, наприклад, за столики типу грибочків можна вільно присісти і випити чашечку кави або чаю.



Цікаві факти про парку Буки
• За проект храмового комплексу в Буках архітектора Юрія Бабича нагородили Державною премією України в галузі архітектури, а самому комплексу присвятили пам'ятну монету номіналом 10 гривень.
• У ландшафтному парку часто можна побачити цифру сім. Це пов'язано з переконанням Івана Суслова, що сімка для нього - щасливе число.


Як доїхати
1. 
З Києва власним авто по трасі Е95. Далі по Р19 в напрямку Т1013 в місті Фастів. Продовжуйте рухатися по Т1013 до Буків.
2. Автобусом зі станції метро «Либідська» або Південного автовокзалу до Сквири, звідти - маршрутним таксі до Буків.
3. З Києва поїздом 209К до Білої Церкви. Звідти автобусом до Буків.


Корисна інформація

Час роботи:
п'ятниця, субота, неділя, 9.00-18.00
Вихідні дні: Пн.-Чт.
Адреса: Київська область, Сквирський район, село Буки.
GPS координати: 49º50'19.73 "N, 29º39'30.5"
Ціна: Вхід на територію безкоштовний. Екскурсія платна.
Поради: Безкоштовна парковка біля парку

Коментарі до події (1)
  • Любов Пастух 03 Липня

    Прикро, що не змогли попасти на екскурсію 02.07.2021 р. Орієнтувалися на ваш графік роботи, але виявилося, що п'ятниця - вихідний.
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Оцет: багатогранність смаку та застосування
Оцет: багатогранність смаку та заст... Оцет – це не лише один із найстаріших приправ у світі, але й надзвичайно універсальний продукт, що знайшов своє місце не...
Доставка крафтового пива: особливості та переваги послуги
Доставка крафтового пива: особливос... В сучасному світі, де швидкість і зручність стали невід'ємною частиною щоденного життя, послуги доставки набули особливо...
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ теплового випромінювання
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ... Тепловізор ThermEye - це високоточне пристрій із тепловідображенням, призначений для виявлення об'єктів за їх тепловим в...