Все про мінеральну вату

kiev.kub.in.ua
Автор:
kiev.kub.in.ua
26 жовтня 2022

Мінераловатний утеплювач - це матеріал, який складається з тонких волокон скла або ж базальту, які поєднані між собою клеями в основі яких, такі діючі речовини, як акрил, бітум, бентонові глини, фенол формальдегіди. Високі тепло ізолюючі властивості цьому матеріалу забезпечує повітря між волокнами. При цьому в залежності від технології виробництва мінеральна вата може мати різний рівень здержування тепла. 

Все про мінеральну вату

Де та для яких цілей використовується?  

Найпопулярніший утеплювач це мінеральна вата, яка знаходить собі застосування не тільки в помешканнях громадян, а й при будівництві заводів, фабрик, інших об’єктів громадського, комерційного та соціального призначення. Мінеральна вата використовується для утеплення стін, покрівель різних типів, фасадів, створення перегородок і т.і.  

Окрім цього її активно використовують для утеплення мереж теплопостачання, повітряпроводів, інших комунікацій, прокладених в землі.

Товарна форма та рекомендації щодо використання 

Придбати мінеральну вату в торгівельній мережі можна в рулонах, плитах та міні рулонах. Це забезпечує можливість отримати стільки утеплювача, скільки необхідно для проведення ремонту, забезпечення теплоізоляції однієї кімнати, цілої квартири та будинку на кілька поверхів.

Експерти рекомендую здійснювати монтаж матеріла разом зі спеціальними паропроникними плівками. Вони забезпечують ваті захист від намокання та вивітрювання.

Властивості утеплювача мінеральна вата

  1. Високі тепло- та звукоізолюючі властивості.
  2. Відсутність деформацій навіть після дії високих температур.
  3. Вата не горить та не втрачає форми у відкритому вогні.
  4. Висока екологічність. Матеріал створений без використання небезпечних для людини та навколишнього середовища інгредієнтів.
  5. Гігроскопічність. Мінеральна вата не накопичує та має властивість виводу вологи.
  6. Є непривабливою в якості місця проживання для гризунів та небезпечних для людини мікроорганізмів.  
  7. Стійка до коливань температур та інших зовнішніх факторів.
  8. Коштує не дуже дорого.

Головні відмінності мінеральної вати від інших утеплювачів на мінеральній основі

В ній використовується тугоплавка порода, що забезпечує матеріалу кращу стійкість до температурного впливу. Вата виготовляється шляхом подвійної обробки, яка гарантує повну відсутність будь-яких шкідливих для людини та навколишнього середовища речовин у її  складі.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Оцет: багатогранність смаку та застосування
Оцет: багатогранність смаку та заст... Оцет – це не лише один із найстаріших приправ у світі, але й надзвичайно універсальний продукт, що знайшов своє місце не...
Доставка крафтового пива: особливості та переваги послуги
Доставка крафтового пива: особливос... В сучасному світі, де швидкість і зручність стали невід'ємною частиною щоденного життя, послуги доставки набули особливо...
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ теплового випромінювання
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ... Тепловізор ThermEye - це високоточне пристрій із тепловідображенням, призначений для виявлення об'єктів за їх тепловим в...