Фестиваль "День Києва. Свято на пагорбах" на Софійській площі

Фестиваль "День Києва. Свято на пагорбах" на Софійській площі

Фестиваль «День Києва. Свято на пагорбах» - це велика культурно-масова подія в рамках загальноміської програми святкування Дня столиці та Дня Києва. Це свято європейського рівня, що поєднує у собі музичну, культурну, розважальну, патріотичну та соціальну складову.
Святкування буде проходити на історичних локаціях міста, а саме: 
"Головна сцена" - на Софійській площі,
"Сцена пам'яті" - на Михайлівській площі,
"Comma Stage" - на Контрактовій плоші,
"Літературна сцена" - на Пейзажній алеї,
"Вільний дворик" - на Андріївському узвозі.

Ще вранці 26 травня, у четвер, на Софійській площі святкування розпочнеться з київського вальсу. Встановлюватимуть рекорд по кількості танцювальних пар, що вальсуватимуть на площі.
Протягом 26-27 травня атмосферу свята створюватимуть  духовий та симфонічний оркестри. які відкриють музичний Фестиваль "Скачки".


28 травня на киян та гостей столиці чекають виступи Олега Скрипки та джазового оркестру "Либідь", запального колективу із Тбілісі "33а", українські музиканти  ФОМА & Вася CLUB.
29 травня для гостей фестивалю виступатимуть гурт "ТНМК" та МАСО "Слобожанський".


28 травня на території "Софії Київської" відбудеться Фестиваль мистецтв Anne de Kiev fest, присвячений дочці Ярослава Мудрого - Анні Ярославні - королеві Франції. Також на території Софії Київської проводитимуть навчально-розважальний квест "Таємниці старих стін" (вхід на територію "Софії Київської" 10-20 грн).

28 травня на Пейзажній алеї встановлять літературну сцену. Там  відбуватиметься не тільки книжковий ярмарок, але й будуть представлені не менш 30 стендів із творами українських авторів, проходитимуть літературні читання відомих українських письменників. Серед них: Брати Капранови, які читатимуть вірші, співатимуть, гратимуть на кобзі та Дмитро Лазуткін, який виконає мікс "Пісень про паганих дівчат" під акомпанемент африканських барабанів.
 

Ввечері в ці ж дні, 28-29 травня, на фасаді КДДА буде представлено  3D-шоу «Инновации, рожденные в Украине», яке продемонструє винаходи українців у 20 столітті. (28 травня: 22:00; 29 травня: 22:00).

28 травня о 14:00 від Золотих Воріт стартує Мегамарш у вишиванках, до участі в якому запрошуються велосипедисти та байкери.
Маршрут маршу: Золоті Ворота - Софійська площа, Михайлівська площа - Арка Дружби народів.

Як і в минулому році, однією з основних подій на День Києва є АКЦІЯ «Пробіг під каштанами». В 2016 році марафон призначено на 29 травня.
Розпочнеться він о 10:00 ранку і пройде за маршрутом: Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софійська площа – вул. Володимирська – вул. Б.Хмельницького – вул. Хрещатик – Площа Незалежності – розвернення по вул. Хрещатик та в зворотньому напрямку. Фініш: Михайлівська площа.
До пробігу заплановано залучити більше 5 тис. учасників.


Святкуватимуть День Києва і на Лівому березі. Майстер-класи з української пісні та танцю, трипільського розпису, кулінарні майстер-класи - про програму святкових заходів у парку Кіото (метро "Лісова") - читайте на: http://moemisto.ua/kiev/svyatkuvannya-dnya-kieva-u-parku-kioto-ukrayinskiy-interaktivniy-art-prostir-20761.html

Завершальними заходами до Дня Києва в цьому році стануть традиційне ШОУ фейєрверків та лазерне шоу над Оболонською набережною та над Дніпром (29 травня).

Інформація для дизайнерів, продавців: 
Реєстрація у зоні фуд-корту на Софійській площі: 

https://docs.google.com/forms/d/11LUNLRwK5uG60VlfTN0sQ_OpDPBXbT-PQXoiDqeS_dA/edit#responses

Реєстрація у зоні "UAmade": http://event.uamade.com.ua/
Реєстрація у книжковому ярмарку: https://docs.google.com/forms/d/1SXQYHQ-HMw2gQvBQQGrssJYyy4eE46-qI5e77shfxhY/viewform

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення