Івана Купала. Як святкують на Кіровоградщині?

katar
Автор:
katar
04 липня 2019

Івана Купала - давнє українське свято, традиції якого збереглися і сьогодні. Як святкує Івана Купала Кіровоградщина, дізнаєтеся нижче.

 

Івана Купала. Як святкують на Кіровоградщині?

 

6 та 7 липня у Кропивницькому відбудеться Фестиваль вуличної їжі. Буде багато смачних страв, розваги та купальське вогнище.

На свято Івана Купала запрошує Дендропарк кропивничан 6 липня.

У програмі квест, майстер клас та розваги для дітей.

Також 6 липня усі бажаючі долучитися до свята запрошуються до Покровського скверу, який знаходиться біля обласної дитячої лікарні на розі вулиць Олександрійська та Преображенська. У програмі заходу  - дитячий безкоштовний батут, виступ музичного гурту та різноманітні розваги.

На Катеринівському пляжі відбудуться народні гуляння із подарунками, танцями та веселими конкурсами.

У селі Соколівське проведуть святкування Івана Купала, початок о 20:00. Додаткова інформація за номером 050 814 65 94

Місто Світловодськ не лишилося осторонь - о 19:00 на центральному пляжі міста відбудеться театралізоване дійство. Там діятиме дрес-код, біле вбрання. Також у програмі конкурси, призи, стрибки через вогнище та спускання вінків на воду.

У Бобринці 6 липня буде грандіозне свято, яке розпочнеться о 20:00. На відвідувачів заходу чекають майстер-класи, фотозона, плетіння віночків, боді-арт та дискотека!

Свято відбудеться у і у Приютівській ОТГ: 

  • смт Приютівка — 6 липня о 19.00 год;
  • с. Ізмайлівка — 6 липня о 20.00 год;
  • с. Піщаний Брід — 6 липня о 20.00 год;
  • с. Пустельникове — 6 липня о 20.00 год;
  • с. Березівка — 7 липня о 19.00 год.

Заходи відбудуться біля сільських будинків культури або клубів, окрім селища Приютівка, де святкування відбудеться на березі річки Інгулець (кінець проспекту Дружби).

 

 

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Безплатний онлайн-театр для військових та волонтерів
Безплатний онлайн-театр для військо... DRAMOX – онлайн-театр з найбільшою колекцією українських вистав. Одна з основних місій платформи – популяризація та підт...
День Святого Валентина. Тест
День Святого Валентина. Тест 14 лютого відзначають День Святого Валентина. Це свято пов’язане з ім’ям християнського святого Валентина, але якого...
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісень Кузьми Скрябіна
Кузьма Скрябін. Тест на знання пісе... 17 серпня день народження відомого українського співака Кузьми Скрябіна. А 2 лютого 2020 року буде вже 9 річниця, від...