Балет "Спляча красуня"

Балет "Спляча красуня" у виконанні солістів балету та кордебалету Паризької опери демонструватимуть у кінотеатрі "Сінема Сіті" 26 травня. Початок - о 19.00. Квитки: 120 грн.

"Спляча красуня" - одна з перлин світової балетної спадщини. Вперше виконана 1890 року у Маріїнському театрі в Санкт-Петербурзі, ця вистава об’єднала творчі генії хореографа Маріуса Петіпа та композитора Петра Ілліча Чайковського. Це — "балет-казка", поставлений за мотивами однойменної казки Шарля Перро, у якому фантазія переплітається з реальністю, де добрі та лихі феї, сили добра і зла змагаються за долю двох молодих людей.

Нова постановка "Сплячої красуні" з’явилася лише у 1989 році. Здійснив її Рудольф Нурієв на основі оригінальної хореографії для балетної трупи Паризької опери. Адаптувавши сюжетну послідовність та структуру твору, недоступного кільком поколінням майстрів балету, він створив хореографію приголомшуючої академічної віртуозності, чергуючи розкішні масові сцени з па-де-де. Розкішні декорації та костюми Еціо Фріджеріо та Франки Скварчапіно відтворюють чарівну красу одного з найвидатніших шедеврів класичного балету.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення