Благодійна акція "Донор - це ТИ"

Благодійна акція "Донор - це ТИ"

Усіх бажаючих запрошують взяти участь в акції "Донор – це ТИ". Це місячник здачі крові, який триватиме з 1 по 30 вересня 2019 року, кожен може допомогти популяризувати культуру донорства в Україні і долучитися до порятунку життя.

Ставайте донорами та упродовж місяця публікуйте в соцмережах свої фотографії із хештегом #донор_це_ти #я_Донор #здай_кров #врятуй_життя #донор #донорство

Літо - час відпусток, а отже проблема нестачі донорської крові особливо загострилася. Натомість хворим, які борються за життя, вона необхідна безперервно. Насправді велика кількість пацієнтів наших лікарень постійно потребують переливання крові та її компонентів, а кількість донорів, охочих здати кров не так багато, тому ваша підтримка надзвичайно важлива.
Проект має на меті запустити марафон благодійної здачі крові для людей та цілих компаній чи організацій. Наша небайдужість є запорукою того, що світ тримає добро та милосердя. Пам'ятайте, що кожен донор під час донації рятує до трьох життів! Стати героєм дуже просто! Достатньо лиш поділитись краплиною власної крові.

Чекаємо на кожного з вас і нагадуємо про те, як потрібно готуватися до кроводачі, зокрема потрібно дотримуватись таких правил:
• Напередодні, ввечері, необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, смажену, копчену їжу, яйця, молочні продукти та напої, які містять алкоголь.
• У день дачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження, прийом алкоголю. Не бажано в цей день управляти транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.
• За 2 години до та 2 години після дачі крові палити небезпечно і для Вас, і для того, кому потрапить Ваша кров.
• Намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися, вживайте побільше рідини; відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури; утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури; по можливості, не паліть за годину до процедури; обов'язково виспіться, відпочиньте.

ДОЛУЧАЙСЯ!
Тернопільська обласна центр служби крові, м. Тернопіль вул. Клінічна 8.
Пн-пт, 8:00-12:30. Тел.: 0352 252 614 

Коментарі до події (2)
  • Yurii Petruchok 03 Вересня

    Приписка тільки м.Тернопіль? Чи може бути інша?

    Володимир Драч Yurii Petruchok 19 Вересня

    Тернопільська приписка не обов'язково,  може бути інша
Отримуйте
регулярні оновлення