Літній відпочинок. ТОП-5 найкрасивіших островів України

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
20 липня 2021

А ви вже спланували свій  літній відпочинок? У стандартні рамки відпустки входять: шашлик, гори і море. Ми надто ліниві для того, аби трішки постаратись та урізноманітнити щорічний літній відпочинок. Адже набагато простіше забронювати готель, або хостел і час від часу відриваючись від гаджета виходити на свіже повітря аби позагоряти.

Хочете побачити щось нове та цікаве? Тоді це точно для вас. У цьому блозі ви знайдете ТОП-5 найкрасивіших островів України.

Літній відпочинок. ТОП-5 найкрасивіших островів України

 

Можливо вже незабаром на сторінці вашого акаунту з'являться фото саме одного із цих неймовірно мальовничих островів.

Острів Зміїний, Одеська область


Зміїний © Depositphotos

Зміїний острів знаходиться в 120 км від Одеси. Острів згадується в записах Овідія і Геродота. В різні часи він належав до Римської, Візантійської, Османської та Російської імперії. Тут є все, про що можна мріяти - море і прісна вода, земля і рослинність. Потрапити на острів можна або на вертольоті, або на катері з селища Вількове - спочатку по рулонах Даунаю, а потім по морю. А ще, Зміїний так близько розташований до Румунії, що мобільний телефон періодично ловить румунський зв'язок.

Острів Джарилгач, Херсонська область


Джарилгач © Depositphotos

Безлюдний острів у Чорному морі. У грецьких джерелах згадується як берег Ахілла. Вся територія острова і частина прилеглої акваторії входить до Національного природного парку "Джарилгацький". Це найбільший безлюдний острів у центральній Європі. Фауна і флора острова така ціна, що більшість видів занесені до Червоної книги. Тут можна зустріти оленів, муфлонів, єнотовидних собак, зайців та ін. Найчистіше море, свіже морське повітря - і ти обов'язково повернешся сюди знову і знову.

Острів Бірючий, Херсонська область


Острів Бірючий, Херсонська область © depositphotos.com

Коса в північно-західній частині Азовського моря. У 1927 році на острові організували державний заповідник, який зараз входить до складу Азово-Сиваського національного природного парку. На острові багато озер, невеликих заток і бухт. Тут мешкають акліматизовані благородні олені, лані, кулани, коні та муфлони. Для того, щоб екскурсанти побувати на ньому, необхідний спеціальний дозвіл Херсонського обласного управління лісового господарства або адміністрації господарства (офіс знаходиться в Генічеську).

Острів Березань, Миколаївська область


Острів Березань, Миколаївська область © depositphotos.com

Це невеликий острів у Чорному морі при в'їзді в Дніпровсько-Бузький лиман, який входить до Національного історико-археологічного заповідника "Ольвія". У 1906 році на острові було розстріляна команда переслідувача Крейсера "Очаків" на чолі з лейденатом Шмідтом. Про цей острів, називаючи Буяном, згадує і Пушкін в "Казці про царя Султана". Екскурсії на острів Березань можна замовити у найближчих населених пунктах та курортах: Коблево, Очаку, Рибаківка, Кінбурська коса, Миколаїв.

Острів Інь-Янь, Івано-Франківська область


Інь Янь © facebook.com/apcdrive

Острів Інь-Янь - це два маленьких острівця на річці Дністер, що входить до Національного природного парку "Дністровський каньйон". За формою острова дуже схожі на китайський символ ін і янь. Кажуть, що тут мешкає справжня гармонія, яка надихає туристів і дає неймовірні сили. Таке чудо природи не може залишити байдужим і змушує знову і знову відвідувати цю місцевість.

Джерело: travel.tochka.net

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як підготуватися до Пасхи?
Як підготуватися до Пасхи? Підготовка до Пасхи - це не лише і не стільки приготування їжі і прибирання у будинку. Поради, як по-справжньому підготу...
Система CRM: все, що вам потрібно знати про автоматизацію
Система CRM: все, що вам потрібно з... Компанії, які оптимізують робочі процеси, здатні в рази підвищити конверсію в купівлю. Дослідження показують, що більшіс...
Топ-10 місць у Тернополі, які варто відвідати туристу
Топ-10 місць у Тернополі, які варто... Тернопіль - одне із наймальовничіших міст західної України. Затишок і спокій тут витає у повітрі. Якщо ви втомились від ...