Тест на знання тернопільської говірки

Гончук Діана
Автор:
Гончук Діана
21 лютого 2024

Маленьке зелене місто. Батьківщина талановитих людей та приємне місце для життя. Але де ще, крім Тернополя, можна заговорити на мові, яку знають тільки народжені тут? Ні, це не Хогвартс, але щось в тому є. 

Скільки людей стільки лексиконів. Хоч, здається, що розмовляємо чисто українською, але у кожного жителя файного міста в мові є свої "тернопільські" слова.

Тест на знання тернопільської говірки

Перевірити наскільки ви добре знаєте тернопільську говірку взялась команда MoeMisto! Тест складається з 11 питань, в кожному питанні є три відповіді і лише одна з них - правильна.

Діліться з друзями своїми результатамиwink

Читайте також:

Події по темі:
Коментарі до події (6)
  • віра шпильова 29 Січня

    Моє місто - Кам'янець-Подільський, а родом я з Київщини, де теж говорять і "слоїк" і "Шухля", ну "бальона" там нема. Я правильно відповіла на всі питання.
  • Надія Лисенко 07 Травня

    У Львові наприклад незнають що таке слоїк.
  • Роман Навроцький 06 Травня

    В нових словах, які вживають нові тернопільські, вибачте, рагулі: чомусь кастрЮля чи сковорідка замість пательня; лопата ( пристрій, на якому саджалося хліб до п"єца), а лопата, то рискаль,а шуфля, то шуфля, а штихова чи совкова, то слова від зайд; чомусь банка-замість слоїк;чомусь замість логічного тертюха (від слова терти картоплю) модно стало її дерти. Схаменіться "патріоти"
  • Володимир Череватий 06 Травня

    то у Рогатині теж тернопільською говіркою балакають? дивно :)
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Паска а-ля панетоне від Євгена Клопотенка (відеорецепт)
Паска а-ля панетоне від Євгена Клоп... У кожної господині є свій рецепт паски, але я вважаю, що чим більше варіантів, тим краще. Особливо, якщо цей варіант пер...
Як вийти з Великого посту без шкоди доя здоров‘я
Як вийти з Великого посту без шкоди... Актуальне наразі питання, адже вже цього тижня завершується Великий піст. І якщо відразу накинутись на всі продукти, які...
Як підготуватися до Пасхи?
Як підготуватися до Пасхи? Підготовка до Пасхи - це не лише і не стільки приготування їжі і прибирання у будинку. Поради, як по-справжньому підготу...