Водоспади, які радимо відвідати восени

Афіша Тернополя
Автор:
Афіша Тернополя
08 листопада 2023

Чудова підбірка мальовничих водоспадів, які точно вам запам'ятаються, від команди tripbyclick.ukraine. 

Водоспади, які радимо відвідати восени

Лазний — розташований на півдні Дрогобицького району Львівської області, за кілька кілометрів на південний схід від села Довге, в межах Національного природного парку Сколівські Бескиди. Висота падіння води — 10,5 м, ширина — бл. 2 м. Водоспад складається з трьох каскадів. Утворився в місці, де невеликий гірський потік Лазний (притока Стрию) перетинає скельний масив флішового типу. 
📷 @olena.domanytska
 

Сопіт — знаходиться на безіменному потічку, який впадає в річку Сопіт, або Сопотянка, (права притока Стрию). Потічок стрімко збігає по скелі, яка утворена відслоненням порід нижнього роговикового горизонту менілітової світи Скибової зони складчастих Карпат. При підніжжі скелі водоспад утворив розлогий неглибокий водобійний казан, заповнений галькою пісковиків.
📷 @anna_obli
 

Шипіт —знаходиться гідрологічне диво на річці Пилипець у межах полонини Боржава, біля підніжжя гір Великий Верх (1599 м) та Гимба (1497м) численними мальовничими каскадами спадає кришталево чиста й прозора вода з висоти 14 метрів. 
📷 @yuliia.che.b

 

Манявський — один із найбільших водоспадів України, знаходиться у гірському масиві Карпат на Івано-Франківщині. Вода тут спадає з висоти 20 м в маленьке озеро по кількох каскадах і при цьому ділиться на дві частини. Навкруги багато зелені та старих ялинок, які створюють природний затишок і красу біля водоспаду. Недалеко знаходиться старовинний Манявський скит.
📷 @sergiystepanenko

 

Пробій або Яремчанський — каскадний водоспад на річці Прут, один з найповноводніших водоспадів Карпат. Висота падіння води 8 м, кут нахилу — майже 45 градусів. Розташований у межах міста Яремче Івано-Франківської області, на території Карпатського національного природного парку.
📷 @romantikspahotel
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як підготуватися до Пасхи?
Як підготуватися до Пасхи? Підготовка до Пасхи - це не лише і не стільки приготування їжі і прибирання у будинку. Поради, як по-справжньому підготу...
Система CRM: все, що вам потрібно знати про автоматизацію
Система CRM: все, що вам потрібно з... Компанії, які оптимізують робочі процеси, здатні в рази підвищити конверсію в купівлю. Дослідження показують, що більшіс...
Топ-10 місць у Тернополі, які варто відвідати туристу
Топ-10 місць у Тернополі, які варто... Тернопіль - одне із наймальовничіших міст західної України. Затишок і спокій тут витає у повітрі. Якщо ви втомились від ...