Знайомство з фауною Карпат

starapravda.com.ua
Автор:
starapravda.com.ua
15 лютого 2024

Мільйони мешканців України живуть у великих містах, в багатоповерхових будинках, у віддаленні від справжньої природи і первозданності. Здається, найстрашніший звір, якого ми зустрічаємо по дорозі на роботу чи додому, — це сусідський той-тер’єр. Але час від часу потрібно залишати «бетонні джунглі» і вирушати на зустріч справжнім пригодам, ближче до природи. Кращий напрямок для цього — Карпати, які справді вражають різноманіттям рослинного та тваринного світу. Тут навіть дихається по-іншому. І якщо ви хочете поближче познайомитись з чарівною красою Карпатських гір, радимо звернути увагу на село Поляниця, що в Буковелі. Тут можна забронювати готель Стара Правда і насолоджуватися відпусткою серед мальовничих краєвидів.

Знайомство з фауною Карпат

Кого можна зустріти під час подорожі горами?

Карпати є домівкою для 435 різних видів тварин. Такому різноманіттю сприяє багатство хвойних лісів. Наприклад, у горах живуть олені, косулі, болотяні черепахи, європейські вугри. 

Цікаво, що тут зустрічаються представники фауни родом з Середземномор’я і Сибіру. Серед них зелена жаба, плямиста саламандра, глухар та тетерук. 

Окрім того, у Карпатах мешкають ендеміки, тобто ті тварини, які зустрічаються лише в цій місцевості. До них належать білка та карпатський тритон. 

Free photo vertical shot of a chipmunk on a rock

Саме в українських Карпатах мешкає третя частина всіх тварин країни. Це більше 74 видів. Найчастіше зі ссавців у горах зустрічаються рукокрилі:

  • підковиноси;
  • вухані;
  • кажани;
  • нічниці. 

Окрім того, тут мешкає велика кількість диких свиней. Раніше вони населяли всю Україну, але зараз віддають перевагу буковим гірським лісам. Окрім того, тут зустрічаються зайці, лисиці, борсуки. Також в Карпатах затишно себе почувають невеликі хижаки — норки, тхори, видри. Вони облаштовують домівки недалеко від водойм.

Серед великих хижаків слід зазначити вовка. Тварини тримаються зграями та переважно мешкають в чагарниках, тож варто уникати таких місць. Карпати також є домівкою для представників фауни, які перебувають під охороною. Серед них бурий ведмідь, рись та дикий кіт. Полювати на них суворо заборонено. 

Free photo brown bear in mountains

Тож обравши відпочинок у Буковелі, ви зможете насолодитися багатством природи, отримати задоволення від гірських прогулянок, мальовничих краєвидів і познайомитися з деякими представниками місцевої фауни. Така подорож залишить не тільки приємні спогади, а й безліч фотографій, якими можна поділитися в соцмережах з друзями та рідними.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як розпізнати дефіцит цинку в організмі та чому він виникає?
Як розпізнати дефіцит цинку в орган... Життєво важливим мікроелементом для дорослих та дітей є цинк, який міститься в яловичині, курятині, рибі, яйцях, креветк...
Паска а-ля панетоне від Євгена Клопотенка (відеорецепт)
Паска а-ля панетоне від Євгена Клоп... У кожної господині є свій рецепт паски, але я вважаю, що чим більше варіантів, тим краще. Особливо, якщо цей варіант пер...
Як вийти з Великого посту без шкоди доя здоров‘я
Як вийти з Великого посту без шкоди... Актуальне наразі питання, адже вже цього тижня завершується Великий піст. І якщо відразу накинутись на всі продукти, які...