Чеський четвер. "Випадок Церванової"

Чеський четвер. "Випадок Церванової"

Всі анонси від: Книгарня "Є"

У рамках чеських четвергів у книгарні "Є" покажуть фільм "Протектор" (реж. М. Найбрт, 2008 98 хв.) Мовою оригіналу з українськими субтитрами в рамках «ЧЕських Четвергів". Захід відбудеться 22 червня. Початок - о 18.00.

«Протектор», режисер Марек Найбрт, знято 2008 року, 98 хв.
Радіожурналіст Еміл Врбата й акторка Гана - подружжя. Триває 1938 рік, приваблива Гана святкує перші успіхи в кіно, навколо неї кружляють прихильники. Еміл ревнує. Німецька окупація і початок війни перевертають їхні життя. Гана стикається зі своїм єврейським походженням, з висоти надій успішної кар'єри вона падає на суспільне дно. Еміл використовує шанси зберегти і водночас оволодіти Ганиним життям. Він відмовляється розлучитися, в інтересах охорони Гани залишається в «расово змішаному шлюбі» і стає голосом німецької пропаганди. Угода з дияволом потребує однак розплати. Повага Еміла до самого себе падає, любов до Гани перетворюється на «протекторство», шлюб обертається на байдужість.

Доля підготувала Емілеві пастку. Тікаючи від коханки, він поспіхом хапає чийсь велосипед і починає крутити педалі. Але в радіо вже звучить тривожна звістка: «У Празі стався напад на чинного імператорського протектора Гейдріха, один із убивць поїхав з місця вбивства на велосипеді ...» Випадковий контакт із здавалося б банальним предметом починає шалену їзду Еміля заради життя, заради пробачення в очах коханої дружини .

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення