День Державного Прапора у Тернополі

День Державного Прапора у Тернополі

Ще одне державне свято України, поряд із Днем Незалежності, яке відзначають на національному рівні.  Зазвичай, українці у знак вшанування цього свята вивішують прапор на своїх будинках. Цього року тернополяни можуть урізноманітнити святкування цього свята.  

Програма заходів:

10:00 - Освячення і підняття Держпрапора України на Театральному майдані.

11.00 - покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків Тараса Шевченка, Ярослава Стецька, Ярослави Стецько, В’ячеслава Чорновола, Степана Бандери, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО з нагоди 28-ї річниці Незалежності України.

13.00 - Майстер-клас «Я люблю Україну» / до Дня Незалежності України в бібліотеці №5 для дорослих

18.00 - Тернопільські дні моди. Етнопоказ у парку Шевченка (фонтан/сходи "Каскад")

19.30 - Виступ музичного гурту «Perfect вoys» у парку Шевченка (фонтан/сходи "Каскад").

А також, приходьте 23 серпня на Театральний майдан, беріть із собою стрічки і прапори, щоб пригадати як рівно 100 років тому силами небайдужих українців в єдине ціле поєдналися Українська та Західноукраїнська Народні Республіки. Їх теж єднав прапор. Ми сильні, якщо ми єдині. 

Зустрічаємося о 19:00 щоб рівно о 19:19 на честь сторіччя нашої єдності пригадати: «… і настане час, коли один скаже «Слава Україні» і мільйони відгукнуться - «Героям Слава!»

Символіка українського прапора має багато версій, проте традиційною вже стала одна, за якою український прапор символізує  небо та пшеничні ниви як символ достатку. 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення