Етно гурт "Дуліби" у Тернополі

Етно гурт "Дуліби" у Тернополі

Етно гурт "Дуліби" з новою програмою "Пасла дєвка лєбєдєй" завітає у Тернопіль 16 травня. Концерт  відбудеться у Тернопільській філармонії. Початок о 19.00

"Дуліби" -  рівненський  гурт, що відроджує та популяризує українську культуру, традицію, музику. Нове життя старовинної української пісні - творче кредо етно-проекту «Дуліби»! 

Вартість квитків 120-200 грн. Їх можна придбати онлайн на нашому сайті.

Проект виник в 2004 році. В музичну основу покладено фольклорні зразки записаного експедиційно-пісенного матеріалу. Ідея створення виникла під час проведення фольклорно-етнографічних експедицій землями
Волинського Полісся (сучасна Волинська та Рівненська області) 1993- 1997 рр. В експедиціях брали участь місцеві етнографи Рівненського інституту культури, київські фахівці, з часом долучалися і представники
інших країн, серед яких студенти Лондонського та Варшавського університетів.

Пізніше пісні було аранжовано у студії звукозапису Nellu Studio (аранжування Сашко Невже, Сергій Попик) з прописаними «наживо» інструментами та вкрапленням сучасних електронних семплів.
Керівник проекту, ідейний засновник і продюсер етно-гурту «Дуліби», а сьогодні і директор Рівненської обласної філармонії – Микола Орешко.

Режисер за фахом з великим інтересом до української народної пісні, втілив омріяну виплекану роками ідею створення етно-проекту, яка врешті отримала назву «Дуліби».
Адже Дуліби – це одне із найдавніших східнослов’янських племінних об’єднань з однойменною назвою, мешканці якого в давнину утворювали так званий Дулібський племінний союз. За літописом, ці племена мешкали вздовж Бугу.

Тел. для довідок: (+38) 096 931 00 91; (+38) 073 931 00 91

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення